Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: Zdjęcia na potrzeby sklepu internetowego

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Zdjęcia na potrzeby sklepu internetowego

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ciąg dalszy mądrości Bechamota vel Jansala bel XX YY:
    - Do robienia zdjęć ślubnych nie są potrzebne aparaty pełnoklatkowe i jasne stałki. W zupełności wystarczy crop z kitem i 430EX. Jakość uzyskanych z tego zestawu zdjęć będzie w zupełności wystarczająca, bo przecież para młoda i tak się nie zna, a zdjęcia będą lepsze niż te wykonane przez gości kompaktami i telefonami. Wystarczy poprawić balans bieli klikając pipetą na sukni PM.
    - Ale jak to? Przecież zdjęcia będą zaszumione, z dystorsjami, CA i zbyt ciemnym tłem...
    - Zamknij się, dyletancie!

ale o co chodzi ?

chcesz sie klocic ?
    poszukaj kogos innego do tej zabawy.
    ja w tym watku pytan nie mam , odpowiedz pytajacemu nie mnie.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    ...zdecydowana wiekszosc zdjeci do sklepow internetowych jest robiona kompaktami - i slusznie , ze wzgledu na wymagana czesto duza GO.
    w wielkosci np 600 px riznice pomiedzy hasselbladem a kompaktem ulega zatarciu.
    to jakis mit o koniecznosci super sprzetu dla zdjec do skepu interentowego.

Jesli ludzie nie wiedza jak zrobic , to mysla , ze aparat winny.
    Może być nawet telefonem komórkowym wykonane. NIe piszę tu o aparacie. Ważne jest tylko oświetlenie.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez J.J. Zobacz posta
    Może być nawet telefonem komórkowym wykonane. NIe piszę tu o aparacie. Ważne jest tylko oświetlenie.
    oswietlenie jest zawsze wazne.
    dyfuzyjne , czyli np odbite od sufitu ma oczywiscie wady i zalety.
    zaleta jest to , ze nie mozna nic zlego zrobic , tzn szansa fatalnego oswietlenia jest mniejsza niz jesi zrobi sie swiatlem skierowanym nieumiejetnie. wada - ze niekoniecznie jest plastyczne.
    w switle skierowanym trzeba zadbac o przepaly , kontrast - to trzebna wiedziec i umiec , to kosztuje tez czas .

na uzytek zdjecia 600 px te wszystkie niuanse traca na znaczeniu.
    mozna zalozyc dyfuzor na lampe , oswietlac czesciowo swiatlem odbitymy, czesiowo bezposrednim , mozna doswietlac druga lampa.
    mozna lampe skierowac na sciane boczna , oswietlic wiec bardziej plastycznie.
    to kwestia doslownie paru prob , ktore mozna przeprowadzic wczesniej u siebie w domu, wybrac wariant , ktory najlpiej odpowiada i wystapic na scenie jako fachura ;-)

to bardzo proste dobranie oswietlenia dla takich rzeczy - to nie jest portret.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

wada - ze niekoniecznie jest plastyczne
    Trochę mnie pocieszyłeś, bo chyba jednak zaczynasz coś zauważać.

Podstawowa różnica jest taka, że model się nie porusza.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

oswie
    mozna lampe skierowac na sciane boczna , oswietlic wiec bardziej plastycznie.

ok 3 minut zajela obrobka , nieco dluzej niz zwykle.

dla przegiecia polozylem przedmiot w rogu , podloze zolte ,jasne - a wiec reflektujace raczej niekrzystne swiatlo. lampa skierwana w prawo na sciane w odl. ok 0,5 m , a wiec oswietlenie nieco bardziej plastyczne.

mysle ze wystawie na ebay to zdjecie , sprzedam wiertarke drozej od nowej , w mysl teorii ze cena zalezy od zdjecia ;-)

Gdy widzę w sklepie internetowym zdjęcie produktu wykonane byle jak, nie kupuję w takim sklepie. Taki sklep kojarzy mi się z niechlujstwem, bałaganem, brudem itp. Po co kupować w takim sklepie, być może nawet taniej niż u konkurencji, jak potem mogę mieć kłopoty.
    Tak dla zabawy, bawiłem sie trochę fotografią produktową. Z takim podstawowym sprzętem nawet bym nie zaczynał. No chyba że właścicielowi sklepu nie zależy na jakości, i wszystko mu jedno co dostanie, wtedy czemu nie?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez J.J. Zobacz posta
    Gdy widzę w sklepie internetowym zdjęcie produktu wykonane byle jak, nie kupuję w takim sklepie. Taki sklep kojarzy mi się z niechlujstwem, bałaganem, brudem itp. Po co kupować w takim sklepie, być może nawet taniej niż u konkurencji, jak potem mogę mieć kłopoty.
    Tak dla zabawy, bawiłem sie trochę fotografią produktową. Z takim podstawowym sprzętem nawet bym nie zaczynał. No chyba że właścicielowi sklepu nie zależy na jakości, i wszystko mu jedno co dostanie, wtedy czemu nie?
    jak znam produkt, to kieruje się cena nie zdjęciami
    może być tak ze maja tańszy towar bo nie dorzucają koszty
    akurat teraz kupowałem wypasione buty i owszem dokładnie obejrzałem je na stronie sprzedawcy,który zrobił super foty ale kupiłem tam gdzie cena była dużo niższa a zdjęcia symboliczne
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Natomiast sprawa wygląda zupełnie inaczej jak kupuję sprzęt używany. Tu jakość zdjęć jest bardzo ważna i nie chodzi oczywiście o to czy robił je wybitny fotograf, zawodowym sprzętem tylko czy widać na nich to co dla mnie jest istotne przy zakupie.
    Mam podobnie i zapewnie nie tylko ja i Kolekcjoner.
    Jak "rzecz" jest używana, to oczywistym jest, że zależy na jak największej szczegółowości, a nie fotce z byle jakiego aparatu w telefonie.
    Czyli jakość foty jest ważna.

P.S. Tej wkrętarki Bosch raczej nie kupię ...bo jedną już mam.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 27-11-2014 o 18:57

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    kupuję sprzęt używany. Tu jakość zdjęć jest bardzo ważna i nie chodzi oczywiście o to czy robił je wybitny fotograf, zawodowym sprzętem tylko czy widać na nich to co dla mnie jest istotne przy zakupie
    Zrezygnowałem wiele razy z zakupu sprzetu ,gdy prezentowany był zdjęciami niewyraźnymi lub extra zaszumionymi.czasem sprzedawca eksponuje jeden detal sprzętu na 6 fotkach a całą resztę na1 .A najbardzie odrzuca mnie zapis:stan jak na zdjeciach a na zdjęciach ... kupa .
    Ot takie prymitywne cwaniactwo.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Czy sprzęt znam, czy nie, nie o to chodzi. Sprzęt mogę znać, ale jeśli zaprezentowany jest byle jak, to nabieram podejrzeń, że sklep jest byle jaki. I co z tego, że znam sprzęt, jak potem mogę mieć problemy? Np. w paczce inna "wiertarka" bo pan sprzedawca się pomylił?

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów