brak rozsądku? bo poluje na okazje?
to może tchórzostwo? duży chłopiec boi się zakupów?![]()
brak rozsądku? bo poluje na okazje?
to może tchórzostwo? duży chłopiec boi się zakupów?![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Tylko gdybym otrzymal obiektyw nowy za owa kwote , byloby to zawsze -10% od nowki u normalnego sprzedawcy. Wiec okazja wydawala sie fajna, jedynie wydawala.
Ja przez allegro zrobilem ponad >350 zakupow, zero problemow, a najdrozsze rzeczy byly duzo warte i wszystko oh i ah, wiec allegro dalej bede polecal. Tylko ta jedna aukcja (moze 2) byly/sa proba oszustwa
To prawda. O ile mógłbym kupić używany aparat z określonym przebiegiem, to obiektywu nigdy. To zbyt delikatna rzecz, poza tym jest ryzyko, że ktoś się pozbywa sprzętu z jakąś wadą optyczną. Za duże ryzyko.
To nie wina Allegro, ale widać zdziczenie obyczajów. Kiedy korzystałem z tej platformy 10 i więcej lat temu, nigdy nie miałem problemu w nierzetelnym opisem, nie mówiąc o celowym oszustwie. Wtedy dużo gorsze doświadczenia miałem z niemieckim Ebayem. Teraz to się wyrównało w dół.
A tutaj nie ma co myśleć. Jeśli typ nie reaguje, zgłosić oszustwo na policję i tyle.
Każdy zakup ma swoją historię.
Nie odradzam zakupów na a..... , bo ogromny procent sprzedawców oferuje sprzęt zgodnie z jego wartością rynkową,
dodając paragony lub faktury nawet bez żądania oraz jakię krótke gwarancje.Ja tak kupuję.
Zwracam uwagę na to ,aby nie łakomić się na drone oszczędności w zakupach rzędu 10 % ,
jeśli 50 % -mozna ryzykować.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Kupiłem przez A... Canon 300 L. Sprzedający wysłał mi zdjęcia obiektywu, zdjęcia zrobione obiektywem w RAW. Zgodził się na pisemne oświadczenie, że w przypadku problemów przyjmie obiektyw i zwróci pieniądze. Zgodził się na wysłanie obiektywu za pobraniem z możliwością otworzenia paczki i sprawdzenia towaru przed zapłaceniem (są takie firmy). Do ceny doliczył sobie 50 zł, gdybym obiektywu nie odebrał. Są uczciwi ludzie, ale przed tymi nieuczciwymi trzeba bronić się wszelkimi sposobami. Moim skromnym zdaniem środowisko CB powinno jednoznacznie reagować jeżeli wśród swoich ma nieuczciwego sprzedawcę.
Bardzo Ci współczuje w tej sprawie. Sam już dłuższy czas rozglądam się za takim obiektywem i widzę że bardzo ciężko jest kupić coś naprawdę uczciwego. Zdecydowana większość ofert jest co najmniej dziwna. Na 10 ofert 9 i pół to oszuści. W każdym jest jakiś haczyk. Swoją drogą to nie rozumiem jak można się było połaszczyć za 400 zł? Przecież nowy kosztuje 2500 z gwarancją !!! Druga sprawa to nigdy, przenigdy nie zdecydował bym się na zakup bez odbioru osobistego. Zdarzało mi się jechać nawet i 300km po jakąś rzecz. Więc te wspomniane wcześniej przez Ciebie 200km nie stanowi nic. Osobiście uważam że nie wygrasz tej sprawy, i zostaniesz sam z tym obiektywem. A dowiadywałeś się w serwisie canona ile by kosztowała naprawa tego obiektywu ? tz. przywrócenie go do stanu fabrycznego? Może tak warto spróbować. Dopłacisz te 10% co zaoszczędziłeś, plus jeszcze kilka setek ale będziesz miał szkło jak nowe. Pozostanie jeszcze porządnie się upić i dalej żyć normalnie. Na pewno najlepiej było by go oddać - to fakt.
Niki czepiles sie bolka i wieszasz na nim psy a na 99% to nie on.
SONY
Dlatego chwilę wcześniej prosiłem aby się odezwał i ustosunkował do informacji. Zaglądał na forum bo w innym miejscu zabierał głos. Chętnie odszczekam to co napisałem, ale muszę wiedzieć czy to ten sam człowiek. Sam kupuję używany sprzęt i choć nie w tak lekkomyślny sposób, to chciałbym wierzyć w dobrą wolę ludzi. Jeśli to tylko zbieżność nicków - to może warto jednak aby zainteresowany napisał chociaż jedno słowo.
Nawet jak to on, to napisze że nie on i tyle ze "śledztwa"![]()