Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 77

Wątek: Pewien problem z "nowym" obiektywem 24-105mm canon

Bywalec

Domyślnie Odp: Pewien problem z "nowym" obiektywem 24-105mm canon

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ten watek się czyta jak thiller
    co jeszcze się wydarzy, o czym się dowiemy i czy na koniec będzie happy end?
    że polecę klasykiem ze sztosa - "wycinaj synek, wycinaj".
    Pozdro bacekpl
    A

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    zanim zabierzesz glos zorientuj sie.
    No właśnie zorientuj się... koszty komornicze, a koszty sądowe.

Pozdrawiam z innego wątku.

Dopiero zaczyna Awatar psycho144
    Miasto
    Śląsk

Zapowiada sie telenowela dla mnie - mam nadzieje, ze tylko jeden sezon z dobrym finalem (for me).
    Z kupujacym sie nie mozna dogadac, gdyz twierdzi, ze wyslal obiektyw nowy - jak bardzo "nowy" to widac... Czekam na allegro, zgloszenie sprawy na policje i zobaczenie co bedzie dalej.

Rownie dobrze moglbym zbic majatek na wysylaniu uceglonych telefonow w stanie idealnym, sprzedajac na allegro jako nowki - a potem grzecznie twierdzic, ze wyslalem towar sprawny.
    Dalej nie rozumie jak mozna byc takim czlowiekiem, zeby komus wciskac bubel...
    Ostatnio edytowane przez psycho144 ; 26-11-2014 o 18:09

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez psycho144 Zobacz posta
    Dalej nie rozumie jak mozna byc takim czlowiekiem, zeby komus wciskac bubel...
    Pani nowa w internetach?

Praktykuję zakupy powyżej tysiąca zawsze z odbiorem osobistym, nawet gdybym miał przegapić jakąś "okazję". Dwa razy nie dokończyłem transakcji, bo w rzeczywistości przedmiot daleki był od stanu z opisu - sprzedający nawet się nie burzyli.

Mimo wszystko życzę powodzenia i mam nadzieję, że jednak koleś zmięknie...

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

"Koleś" jeśli to ta sama osoba, chyba jednak nie zmięknie bo bez żadnego oporu udziela się na forum, a nawet stara się być autorytetem w sprawach handlu.
    http://www.canon-board.info/coz-gdzi...ml#post1252871
    Panie Bolek02 ... jeśli to tylko zbieżność ników - to najmocniej przepraszam za swoje wywody.
    Jeżeli to jednak Pan - to może warto byłoby na forum przedstawić swoje zdanie w tej sprawie lub zamilknąć i czekać na wezwanie sądowe od pokrzywdzonego. Chyba, że jest coś, czego nie wiemy?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to pewnie tez ten sam bolek co na Solidarność donosił....
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Przeczytałem wątek i szczerze współczuję zakupu... Niestety nie mam wiedzy prawniczej i nie pomogę, mogę jedynie kibicować w odzyskaniu straconych pieniędzy. To czyste sk...synstwo tak postępować i to przestroga dla innych. Nawet na myśl mi nie przeszło, że można tak zostać oszukanym na allegro. Może to przyda się poszkodowanemu - zauważyłem w opisie aukcji jedno kłamstwo - "koleś" jak tu mawiacie napisał, że "Obiektyw jest absolutnie nowy - użyty tylko jeden raz w celu sprawdzenia ostrości" a następnie, kilka linijek niżej "Obiektyw nie wykazuje żadnych tendencji BF/FF, testowany z 5Dmk3 oraz 6D"
    Niech ktoś mi wytłumaczy - jak można testować jeden raz na wielu body? Dla mnie użycie jeden raz to użycie raz na jednym aparacie, czyli jedno odpalenie, pstryknięcie i koniec.
    Życzę wytrwałości...

Dopiero zaczyna Awatar psycho144
    Miasto
    Śląsk

Przed chwila skorzystalem ze sporu allegro i napisalem raz jeszcze sprzedajacemu to co pisalem mu wczesniej - czyli to, ze towar nie jest zgodny z opisem aukcji. Teraz czekac 30 DNI (sic!) na odpowiedz, zeby moc podjac dalsze kroki.

Niech ktoś mi wytłumaczy - jak można testować jeden raz na wielu body? Dla mnie użycie jeden raz to użycie raz na jednym aparacie, czyli jedno odpalenie, pstryknięcie i koniec.
    Caly czas wymysla historie, ze obiektyw jest jego syna, kazdy obiektyw ktory sprawdzal mial takie wgniecenie, wysylal sprzet nowy, etc.

Pani nowa w internetach?
    Nowy raczej nie - w internetach jestem od poczatkow yahoo - czyli 96/97 - po prostu na allegro taki cyrk mi sie jeszcze nie zdarzyl, a korzystam duuuzo. Raz mialem podobna przygode, ale na szczescie pieniedzy nie wplacilem, gdyz sprzet chcialem odebrac osobiscie (zakupiony amortyzator do roweru), a kupujacy oznajmil mi, ze zakupilem sprezyne i olej za chora kase. Jednak tutaj allegro gosciowi zawiesilo wszystkie konta, oszukany na szczescie nie zostalem.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

spor nic ci nie da ,oprócz straty 30 dni
    jeśli po sporze już odpowiedział i dalej się nie wycofuje to zakończ ten spor i idź na policje
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Ignorowałem ten temat,bo uważam ,ze zakupy na alle.. to ruletka ,ze wskazaniem na NIE.
    I nie ma co doradzać , ale:
    Owszem ,zrobiłem kilka zakupów na alle .... z zaprzyjaźnionego konta.
    Najdroższy zakup to 350 pln.Większość : pomiedzy 80-150.Ryzyko niewielkie.
    50% zakupów :niezgodne z opisem lub stanem technicznym,wizualnym lub sprawnością.
    Cena mała ,więc szkoda zdrowia na szarpaninę.
    Podziwiam brak rozsądku kupujacych delikatny sprzęt (obiektywy) w cenie zbliżonej do rynkowej
    (oszczędność 10% ) bez historii.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów