Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Wątek: Pewien problem z "nowym" obiektywem 24-105mm canon

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Pewien problem z "nowym" obiektywem 24-105mm canon

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    nie wiem teraz dokladnie jak jest w RP.
    w uni jest tak i spodziewam sie , ze powinno byc w polsce tak samo - jesli osoba prywatna nie zastrzeze przy aukcji , ze jest to sprzedaz prywatna i zwrot oraz gwarancja sa wykluczone , to automatem mialbys prawo zwrotu do 10( ma wejsc w zycie a moze weszlo 14 dni) dni. Ale co jesli wyslesz . a kasy nie dostaniesz ? Trzeba by sie upewnic , czy ten przepis w RP rowniez obowiazuje , nie mam pewnosci.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Zalozylem wiele spraw o oszustwa , aktualnie zalozlem trzy , bo kwota jest za wysoka by machnac na to reka.
    doswiadczenie mowi - zaden oszust sie nie przestraszy. Niczego nie zwracaja dobrowolnie , a jesli jest wyrok to sa setki sposobow by go nie wykonac.
    ostatecznie uczciwy czlowiek daje sobie spokoj , gdyz takie sprawy obnizaja jakosc zycia , a zycie ma sie jedno - przynajmniej doczesne.
    Piszesz dla samego pisania i przyjemności, czy faktycznie nie masz/masz wiedzy(ę) jak jest w Polsce ?
    Nie pouczaj wszystkich, chyba, że masz pełny monopol na wiedzę.

Ze sprawami sądowymi spotykam się prawie codziennie na różnych salach sądowych, i karnych, i cywilnych od kilkunatu lat.
    Niestety nieuczciwych ludzi nie brakuje i jakoś trzeba sobie z nimi radzić.
    Zaproponowałem jedno z możliwych rozwiązań, które niekiedy się sprawdza, czego sam doświadczyłem.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Są jednak ludzie (do których raczej sprzedający z niniejszej sprawy się na 99% nie zalicza), których może to przestraszyć i skłonić do zapłaty/zwrotu itp.
    Niekiedy się udaje, a przynajmniej mnie się raz to udało
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 26-11-2014 o 12:02

Uprawnienia umieszczania postów