Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: canon eos 5 d mark 3 -brak ostrości.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: canon eos 5 d mark 3 -brak ostrości.

prościej chyba zmienić operatora
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Gabi Zobacz posta
    Po co wy zakładacie forum jeśli takie odpowiedzi piszecie??człowiek się grzecznie pyta o pomoc bez żadnych docinków czy głupot a was widzę to bawi ,spoko proszę moderatora o usuniecie postu.
    Nie kasujemy postów na życzenie.
    Bardzo proszę wszystkich o spokojną i merytoryczną dyskusję, choć wiem że to czasami bywa trudne.... z różnych powodów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

a ja pytałem powaznie dlaczego zmienilas 7d na 5d mkIII i po co?
    SONY

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Czasy masz dość długie więc mogło dojść do poruszenia. Próbowałaś ze statywu jakiś nieruchomy przedmiot? Ja w przypadku 85/1.8 czasem muszę wcisnąć 2 razy spust żeby obiektyw sobie dojechał na oko, a ze statywu na na stały przedmiot zawsze jest ostro. Mała głębia w przypadku nawet minimalnego przesunięcia robi nieostrość. Generalnie AF po przesiadce z 7D na +.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Gabi Zobacz posta
    Po co wy zakładacie forum jeśli takie odpowiedzi piszecie??człowiek się grzecznie pyta o pomoc bez żadnych docinków czy głupot a was widzę to bawi ,spoko proszę moderatora o usuniecie postu.
    Ależ proszę raz jeszcze, ze spokojem do tego podejdź.
    Daj szansę sprzętowi się wykazać, dobrze wyceluj i nie porusz, niech zrobi swoje.

Sprawdź co Ci wyszło i zrób kolejne foty, celuj głównie centralnym, dobierz przysłonę do zamierzonej GO, nie podbijaj ISO i pilnuj czasu.
    To tyle, a resztę zrobi sam aparat.

Kolekcjoner przepraszam,nie wiedziałam

Salas będąc na warsztatach fotograficznych wykładowca dal mi 5-tke do reki żebym popróbowała jak się nim robi zdjęcia.Popstrykałam i stwierdziłam ze warto zamienić 7-ke na 5-ke. Miałam do wyboru dokupić obiektywy do 7-ki albo dołożyć do nowszego aparatu.5dm3 szybsza.,lepsza jakość, więcej możliwość.

mkkaczy statyw przy dzieciach się nie sprawdza

Skasowałam ustawienia,spróbuje popstrykać coś dziś jeśli dalej będzie źle podjadę do serwisu niech go sprawdza

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Gabi, dzięki, że się nie odwróciłaś od tego pokręconego forum
    zostań tu, proszę, na dłużej
    powodzenia w walce ze sprzętem!
    będzie dobrze...

Igor 58 zostanę bo jest dużo tematów które mnie interesują i warto zawsze coś poczytać.

Nie chce zakładać nowego tematu wiec zapytam tutaj,czy znacie kogoś kto udziela kursów,warsztatów z lightrooma?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Jesli sie bawisz w focus/recompose to na FF i szybkich szklach moze byc lipa.

Gdy robisz zdjecie po zlapaniu focusu nie mozesz sie gibac jeszcze przez pol godziny i liczyc na cud. Ustaw sobie jeden punkt i nim lap ostrosc. Grupy i casy sobie narazie odpusc. Poczytaj o glebi ostrosci i o tym co sie dzieje gdy przymykasz przyslone, czas tez jest wazny. W teorii minimalny czas = odniskowej aparatu czyli 50mm =1/50s. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze czasem to zamalo IS oczywiscie pomaga.

Przy f1.4 obraz moze nie byc zbyt ostry (przy takiej 50'ce 1.4) wiec nie musisz sie zalamywac. Aparat masz ok ale musisz go ogarnac.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Gabi, jeśli masz jakieś obycie w foto-sofcie, szybko sama się nauczysz LR.
    Mnie to zajęło parę dni; jest sporo "tutków" na YT i tekstów w sieci.
    To prosty i intuicyjny program, korzystasz z tego, co potrzebujesz, nie musisz ogarniać całości.
    Używam zamiennie LR i PS. Ten pierwszy jest wygodniejszy, a efekty pracy nie zapychają dysku.
    Polecam!

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów