Pokaż wyniki od 111 do 120 z 207

Wątek: Fuji X

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

Canon wypuscil male M i 100D. oba nie stanowia zadnej alternatywy dla X-E1/2 czy X-T1, od ktorych sa duzo bardziej plastikowe, prymitywne w obsludze i opoznione technologicznie pod wzgledem matrycy. ale w tej swojej "kompaktowosci" i "systemowosci" zapewne bardziej atrakcyjne dla przecietnego zjadacza chleba.

co do szkiel... Nikon kladzie laske na DX, i te kilka stalek sytuacji nie ratuje. Canon... to juz mi sie nie chce nawet komentowac...
    Nie o nich myślałem lecz o FF, powtórzę 6D i D750 są niewielkie, a z zestawem kilku obiektywów, razem niewiele (0,5kg) cięższe od X-T1 z gripem i z odpowiednikami obiektywów (podobna GO), więc argument wagi i wielkości przestaje już mieć większe znaczenie. Zobacz jak lekkie i małe są obiektywy FF Nikona G f/1.8, optycznie znakomite, 90% jakości wersji f/1.4, podłączone do D750 tworzą idealne parki, nieco lepsze - w mojej ocenie - niż odpowiedniki USM podpięte pod 6D. A w styczniu wychodzi 24/1.8G. Dla mnie sens powrotu do bezlusterkowca pojawi się tylko wtedy, gdy któraś z firm wypuści serię małych i lekkich stałek: w FF f/2, a w APS-C f/1.8 z poprawioną pracą AF w słabym świetle i ruchomych obiektach. Najlepiej aby zrobił to Fuji pod stylowane body RF, bo takie lubię.
    Ostatnio edytowane przez renes ; 06-12-2014 o 23:50

Uprawnienia umieszczania postów