Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
są różne formuły reportażu. do sportu albo ścianki pewnie 1dx będzie znakomity i to nie jest przestrzeń dla fuji.
w reportażu ulicznym leica - podobna rozmiarami do xpro1 - uchodzi za ikonę i tu rozmiar z wielu względów ma ogromne znaczenie.

mam 193 cm i ważę 96 kg, noszę rękawice 3XL i trzyma mi się x-t1/x-pro1 co najmniej wygodnie, nie widzę żadnej potrzeby dopinania gripa, przeciwnie.
To bezlusterkowca w 3XL prawie nie widać, wymarzona sytuacja aby nie rzucać się z aparatem w oczy

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
nikt tu chyba nie toczy bojów, że x-t1 miałby konkurować jako aparat główny w dynamicznym reportażu z 5d3 lub 6d. te sprawdzą się lepiej pod każdym względem.
ale już na ulicę, w góry, w podróż - ten aparat będzie mniejszy, wygodniejszy i zdecydowanie sensowniejszy niż lustro.
a ja planuję go używać także do mniej dynamicznych części reportażu ślubnego i uważam, że z powodzeniem się nada.
Mały i jeszcze z małym obiektywem oczywiście jest wygodniejszy i sensowniejszy do wymienionych przez Ciebie zastosowań. O ile odpowiada nam obrazek.

Oczywiście wiele zależy od własnych doświadczeń, stylu fotografowania, preferencji, oczekiwań, a zapewne i umiejętności. Ja po kilku próbach ze ślubami i wielu, wielu zdjęciach reporterskich - bardziej dynamicznych i w ruchu - mam wyrobione zdanie co do użyteczności bezlusterkowców do takich zastosowań. Może za kilka lat, ale to nie jest jeszcze ten moment. Także z bezlusterkowcami na śluby, bo z ostrzeniem 0EV (również w X-T1/X-E2) pewnych rzeczy po prostu się nie przeskoczy, kompromis jaki trzeba przyjąć jest dla mnie zbyt duży.