Pokaż wyniki od 1 do 10 z 207

Wątek: Fuji X

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Pobawię się w zgadywanie:
    Obrazek z Fuja będzie ostrzejszy, będzie miał mniejsze aberracje, może mieć trochę większe dystorsje i kompletny brak efektu 3D.

Czyli gdyby FF był cropem, to obrazek by dawał jak z cropa ;-)

Ja chcę takiego Fuja z pełnoklatkową matrycą. Chrzanię już super AF, byle by obrazek dawał jak 5D. Z cropa (40D) na cropa (Fuji) jakoś nie spieszno mi się przesiadać...
    Tak, wiem - jest Leica. Ale jeszcze na głowę nie upadłem.
    Im dluzej focisz ta "niepelna matryca Fuji" tym bardziej zapominasz ze to nie FF, sredni format czy 3/4". Wielkosc matrycy nie ma az takiego znaczenia. Efekt 3D....Mozna to smialo olac, na odbitkach az tak tego nie widac.

Tez nie chcialem wracac do Cropa za zadne skarby, a jednak...

Ale....FF Fuji - pierwszy stoje w kolejce Niestety ich obecne szkla nie nadawalyby sie do tego wiec moge zgadywac ze tak sie nie stanie.

--- Kolejny post ---

Wytnij sobie kadr z 5D i 35L do tego co widac Fuji 35 1.4 i bedziesz mial to samo rozmycie
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta

Wytnij sobie kadr z 5D i 35L do tego co widac Fuji 35 1.4 i bedziesz mial to samo rozmycie
    Ale tu chodzi o sytuację w drugą stronę
    Dwa szkła o podobnym polu widzenia, jak wygląda drugi plan chyba widać.
    Zrób fuji 35 1.4 to co możesz zrobić C501,4 (to, że canon jest mniej ostry to wiem).
    Było też gdzieś porównanie C85 1.8 z 56 1,2 fuji i nawet to 1ev przymkniete szkło na ff daje minimalnie różne rozmycie.
    pozdr.

Uprawnienia umieszczania postów