Strona 15 z 21 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 207

Wątek: Fuji X

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    ...Sam chyba go kupię na wycieczki, spacery i ulicę, a DSLR będzie tylko do pracy.
    Uważam tak samo. Mam dwie puszki Canona do pracy, gdzie sprawiają się idealnie w komplecie z kilkoma szkłami, ale na co dzień wolę coś*mniejszego i poręczniejszego. Zestaw 6d+40mm jest bardzo fajny, ale stwierdziłem, że i tak za drogi, by wrzucić go na stałe do schowka samochodu czy plecaka i jeździł zawsze ze mną, tym bardziej,że musi być zawsze gotowy do pracy, gdy pojawiają się nagłe zlecenia. Używany zestaw x-e1+27mm można mieć*już*za 2k, a do tego ile frajdy

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

No rzeczywiście "jest najlepszy na rynku" bo "wszędzie o tym trąbią" i masz "porównanie do dwóch aparatów"... a w innych jeszcze widać piksele i mają lag... to są te argumenty które kończą dyskusję. Ale przyznaję, że ładnie się wpisują w myśli, że obiektywy Fuji dają obrazek "3D" i "eLeki" im nie podskoczą.
    Renes - wybacz ale nie wiem o co ci człowieku chodzi. Nabijasz się czy mówisz poważnie.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

po długim weekendzie jeszcze nie uzupełnił magnezu
    Miłego dnia
    moja www

a jaka jest roznica w AF pomiedzy x-e1 a x-m1?

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Czy powtarzalność egzemplarzy szkieł do Fuji jest taka jak w Canonie? Czy każde szkło trzeba podpinać i testować, czy są rozrzuty jakościwe, jak to wygląda? Można w ciemno brać?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Przyznajmy szczerze - Canon od jakiegoś czasu 'pierdzi w stołek' nie wypuszczając nic nowego, przełomowego. W dodatku to co jest 'nowe' na ogół jest super drogie i w cale nie jakieś super ekstra...
    .
    Bo czasy przełomów w cyfrze mamy już raczej za sobą. Pewnym były bezlusterkowce i filmy w dslr ale te pierwsze z doklejonym megaogórem są dla mnie niczym innym jak nieergonomicznym substytutem dslra, a drugie po wejściu kamer filmowych z dużymi przetwornikami są już tylko zabawkami dla wytrwałych .
    A co do cen nowości to w ciekawym wątku ta uwaga. Jak rozumiem Fuji to przykład taniochy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Czy powtarzalność egzemplarzy szkieł do Fuji jest taka jak w Canonie? Czy każde szkło trzeba podpinać i testować, czy są rozrzuty jakościwe, jak to wygląda? Można w ciemno brać?
    Fujifilm XF Lens Tests

Przeczytałem wszystkie "Verdict" czyli "Podsumowanie" dla każdego z obiektywów. W tym dla Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS znalazłem coś takiego:

The build quality is on a very high level but then you also expect no less from a lens in this price class. It is a bit worrisome, however, that this is the 2nd out of 5 tested Fuji lenses with a rather significant centering defect. We hope that this is not a trend that we will have to confirm once more in the future. Interestingly Fuji has modified the AF mechanism in this new lens. Unlike the gang of 3 prime lenses (18mm, 35mm, 60mm) it is quite fast and basically silent so Fuji is definitely on the right track here. Fuji's new image stabilizer is, of course, also a welcome new feature. In a nutshell - you can't go wrong with the Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS ... if you can get a good sample.
    Przy tym obiektywie jest rozrzut jakościowy i przydałoby się go przetestować przed zakupem o ile sprzedawca umożliwi taką opcję. W przypadku pozostałych obiektywów testujący nie zauważyli nic niepokojącego także należy z góry zakładać iż w większości są wolne od wad.

Tak wygląda proces produkcyjny (oczywiście w dużym skrócie):

Video: See How Fuji Makes Its Fujinon Lenses from Start to Finish

Polecam lekturę komentarzy a zwłaszcza tych napisanych przez JordanCS13 oraz Timothy Jace i odpowiedzi jaką dostał od Asgeirr Black. W największym skrócie nie kupuj obiektywów Fujinon w Singapurze. ;]

To też jest ciekawy adres:

The best camera.. Canon EOS 5D Mark III or Fujifilm X T1 ?

Polecam lekturę wszystkich komentarzy od tego (z nim włącznie) The best camera.. Canon EOS 5D Mark III or Fujifilm X T1 ? w dół.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

miałem X-E1 i X-E2, w tym drugim AF jest zauważalnie pewniejszy i lepszy, indywidualne preferencje zdecydują czy warto wejść w X-E2, jeśli obrazek X-E2 się podoba, to warto brać go niż X-E1.

W pełni popieram. Obrazek Bayera w X-A1 z kolorystyką jest kapitany w porównaniu do nowych X-ów z X-Trans II, gdyby X-E2 taki miał, zostawiłbym go sobie. Poza tym, AF jest trochę lepszy niż w X-E1. Jeśli ktoś nie potrzebuje EVF i opiera się głównie na AWB (X-A1 nie ma ustawienia WB w Kelvinach, choć dla wszystkich tematycznych WB jest opcja Przesunięcia Balansu), to niech bierze X-A1 a za zaoszczędzone środki kupi używaną stałkę. Bayer w X-A1 jest rewelacyjny kolorystycznie. Sam chyba go kupię na wycieczki, spacery i ulicę, a DSLR będzie tylko do pracy.
    Po raz kolejny dzięki za potwierdzającą opinię moje poszukiwania czegoś lekkiego i dobrego optycznie. Obecnie wychodzi XA-2 z nowymi obiektywami OIS : Fujifilm X-A2 - Optyczne.pl, myślę, że warto poczekać na testy nowego sprzętu ....

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Po raz kolejny dzięki za potwierdzającą opinię moje poszukiwania czegoś lekkiego i dobrego optycznie. Obecnie wychodzi XA-2 z nowymi obiektywami OIS : Fujifilm X-A2 - Optyczne.pl, myślę, że warto poczekać na testy nowego sprzętu ....
    Ja wiem, czy warto? Jedynym sensownym dodatkiem do X-A1 jest symulacja kolorow CLASSIC CHROME, ktora pewnie kiedys dodadza do X-A1 z nowym FW. Oczywiscie jak ktos potrzebuje aparatu do autoportretow (???), to ten nowy ekran moze go zachwycic Wykrywanie twarzy jest juz w X-A1, wiec to i reszta "rewelacji", to zwykly marketingowy belkot...
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Ja wiem, czy warto? Jedynym sensownym dodatkiem do X-A1 jest symulacja kolorow CLASSIC CHROME, ktora pewnie kiedys dodadza do X-A1 z nowym FW. Oczywiscie jak ktos potrzebuje aparatu do autoportretow (???), to ten nowy ekran moze go zachwycic Wykrywanie twarzy jest juz w X-A1, wiec to i reszta "rewelacji", to zwykly marketingowy belkot...
    Ciekawy jestem tego nowego obiektywu (oby miał mniejszą CA, niż stary) : FUJIFILM X-A2 - Sample Images | X Series | Digital Cameras | Fujifilm USA, nie interesuję mnie dodatkowe ficzery i ten marketingowy bełkot .

Strona 15 z 21 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów