podałem jeden z plusów tego systemu/aparatu
Każdy kupuje po siebie jednakże nie powiesz mi , że kolory z Fuji są gorsze jak z Canona (MKII)
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
To wychodzi na to , że oboje postrzegamy inaczej koloryDla mnie te z MKII są stanowczo przesłodzone i za nachalne
W Classicu było dużo lepiej(dlatego nim robie plenery)
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Jakie to sa zdjecia "niepoczatkowe"?
Kolory to kwestia bardzo subiektywna, poza tym, mozna nimi latwo manipulowac. Presety jakie Fuji uzywa (np. Classic Chrome) sa po prostu genialne. Ta kolorstyka troche zaklamuje kolory skory ale cale zdjecie jest dzieki temu ciekawsze w odbiorze.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
ech... niepocztowkowe mialem na mysli. ja jestem generalnie fotograf widoczkowy, no...
classic chrome'a nie mam w X-E1 (jest w nowym firmware bodajze, ale nie chce mi sie instalowac), ale Provia mi sie bardzo podoba. natomiast kompletnie nie widzi mi sie Velvia (masakruje cienie)...
SpokoJa tez glownie widoczki i rodzinka.
Classic Chrome jest w nowych puszkach X100T oraz X-T1 graphite edition. Nowy firwmare bedzie do 3 tygodni podobno. Preset Classic Chrome jest juz w LR 5.7 i stad wiem jak to wyglada![]()
Velvia czasami jest ok ale bardzo rzeczywiscie "zanieczyszcza" zdjecie i masakruje tez kolory.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
ja zaś korzystam na codzień z Standard-u a w świetle sztucznym z Pro Neg Std,
Velvia jest dla mnie zbyt cukierkowa.