Sorki, w zadny wypadku o starej piatce tylko marku 3![]()
Sorki, w zadny wypadku o starej piatce tylko marku 3![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
He, he no to wszystko wyjaśnia i się zgadza
Pozdr
Tak swoja droga to do konca Stycznia 2015 bodazje Fuji oferuje spore cashbacki. Na body X-T1 jest 100 funtow, na reszte szkiel tez jest po 100 funtow na kazde. Wczoraj mi wplacili na konto.
Brawo Fuji za bezproblemowy cashback!
Ostatnio edytowane przez banan82 ; 28-11-2014 o 13:00
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Jeśli masz aparat obsługiwany jak wcześniejsze manuale, to trzeba też przestawić myślenie na tryb manualny i inny styl fotografowania. Taki bardziej Fujowy.
W tym przypadku, o ile ruch jest przewidywalny, szybkie przemieszczanie nie wydaje mi się problemem. Śledzący AF od razu bym wyłączył, zresztą jak i cały AF po wcześniejszym ustawieniu ostrości w punkt.
kiedy się spróbuje, trudno się nie polubić z fuji, wielka, wielka frajda.
miałem x-pro1, x-e1, teraz x-t1, który jest już na tyle mocny, że zamierzam używać go do pracy.
All posts â laROQUE - photographe.photographer.montreal - strona człowieka, który wyciska z tych aparacików świetne rzeczy.
szkła fuji są znakomite. w x-t1 pojawiło się świetne ułatwienie przy pracy ze szkłami manulanymi https://www.youtube.com/watch?v=8N1-obUC7Ms#t=305
i ja sobie tak kręce stareńkim heliosem 58
Mam x100, i to już drugi egzemplarz, bo pierwszy mi ukradli...
x100 jest moim aparatem wyjazdowym i do codziennego noszenia. Jedna ogniskowa 35mm mi w zupełności wystarcza. Oprócz tego do zleceń używam 6d z 35mm f2 IS i 85mm f1,8. Mam jeszcze 17-40 i 70-200mm Lf4, ale ich praktycznie nie używam.
Fotki z x100 praktycznie nie wymagają korekty w lightroomie, w przeciwieństwie do tych z 6d... Owszem z rawa z pełnej klatki wyciągniesz więcej, ale kolory już nie te co z fuji. W ogóle uważam, że jeśli chodzi o kolory to x100 nie ma sobie równych, x-trans to już nie to. Kolory ze starej x100 przypominają mi trochę, te z canona 5d classic.
Dokładnie, jeśli chodzi o kolory X100 super, w X-T1 już inna bajka, wiadomo detal szumy ten drugi zdecydowanie wygrywa. Ostatnio oglądałem swoje zdjęcia ze starej 5-tki i to jest to co tygrysy lubią najbardziej.
Mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości przekonam się, że te z 6D są jeszcze lepsze
Pozdr
Dobrze wiedzieć, że Canon ma jeszcze jakieś zalety![]()