Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 207

Wątek: Fuji X

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Fuji X

Sorki, w zadny wypadku o starej piatce tylko marku 3
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

He, he no to wszystko wyjaśnia i się zgadza
    Pozdr

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Tak swoja droga to do konca Stycznia 2015 bodazje Fuji oferuje spore cashbacki. Na body X-T1 jest 100 funtow, na reszte szkiel tez jest po 100 funtow na kazde. Wczoraj mi wplacili na konto.

Brawo Fuji za bezproblemowy cashback!
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 28-11-2014 o 13:00
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Wczoraj moja zona zrobila mala sesje z nasza corka ktora skakala po lozku (za przyzwoleniem mamy oczywscie ) i niestety nawet na seryjnych zdjeciach, na wielu z nich nie ma ostrosci bo AF nie wyrobil jak nasza mala modelka przemieszczala sie bardzo szybko.
    Mysle ze w tym przypadku 5D dalby lepiej rade ze sledzacym AF. Sledzacy AF w Fuji lezy i piszczy.
    Jeśli masz aparat obsługiwany jak wcześniejsze manuale, to trzeba też przestawić myślenie na tryb manualny i inny styl fotografowania. Taki bardziej Fujowy.
    W tym przypadku, o ile ruch jest przewidywalny, szybkie przemieszczanie nie wydaje mi się problemem. Śledzący AF od razu bym wyłączył, zresztą jak i cały AF po wcześniejszym ustawieniu ostrości w punkt.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

kiedy się spróbuje, trudno się nie polubić z fuji, wielka, wielka frajda.
    miałem x-pro1, x-e1, teraz x-t1, który jest już na tyle mocny, że zamierzam używać go do pracy.

All posts — laROQUE - photographe.photographer.montreal - strona człowieka, który wyciska z tych aparacików świetne rzeczy.

szkła fuji są znakomite. w x-t1 pojawiło się świetne ułatwienie przy pracy ze szkłami manulanymi https://www.youtube.com/watch?v=8N1-obUC7Ms#t=305

i ja sobie tak kręce stareńkim heliosem 58

Dopiero zaczyna

Mam x100, i to już drugi egzemplarz, bo pierwszy mi ukradli...
    x100 jest moim aparatem wyjazdowym i do codziennego noszenia. Jedna ogniskowa 35mm mi w zupełności wystarcza. Oprócz tego do zleceń używam 6d z 35mm f2 IS i 85mm f1,8. Mam jeszcze 17-40 i 70-200mm Lf4, ale ich praktycznie nie używam.
    Fotki z x100 praktycznie nie wymagają korekty w lightroomie, w przeciwieństwie do tych z 6d... Owszem z rawa z pełnej klatki wyciągniesz więcej, ale kolory już nie te co z fuji. W ogóle uważam, że jeśli chodzi o kolory to x100 nie ma sobie równych, x-trans to już nie to. Kolory ze starej x100 przypominają mi trochę, te z canona 5d classic.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez elduce Zobacz posta
    Mam x100, i to już drugi egzemplarz, bo pierwszy mi ukradli...
    x100 jest moim aparatem wyjazdowym i do codziennego noszenia. Jedna ogniskowa 35mm mi w zupełności wystarcza. Oprócz tego do zleceń używam 6d z 35mm f2 IS i 85mm f1,8. Mam jeszcze 17-40 i 70-200mm Lf4, ale ich praktycznie nie używam.
    Fotki z x100 praktycznie nie wymagają korekty w lightroomie, w przeciwieństwie do tych z 6d... Owszem z rawa z pełnej klatki wyciągniesz więcej, ale kolory już nie te co z fuji. W ogóle uważam, że jeśli chodzi o kolory to x100 nie ma sobie równych, x-trans to już nie to. Kolory ze starej x100 przypominają mi trochę, te z canona 5d classic.
    Potwierdzam jako uzytkownik 5D i X10 ze kolory faktycznie piękne. MKII juz takich pastelowych nie daje.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

no to widac subiektywne kwestie. mialem 5D mkI, potem mkII, teraz 6D i z tej trojki to 6D daje zdecydowanie najlepsze kolory.
    co do Fiudzi... X-E1 mi sie podoba kolorystycznie przy zdjeciach ludzi lub miejskich. ale w plenerze to sie nijak ma do kolorow Canona.
    www albo tez flickr

Dokładnie, jeśli chodzi o kolory X100 super, w X-T1 już inna bajka, wiadomo detal szumy ten drugi zdecydowanie wygrywa. Ostatnio oglądałem swoje zdjęcia ze starej 5-tki i to jest to co tygrysy lubią najbardziej.
    Mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości przekonam się, że te z 6D są jeszcze lepsze
    Pozdr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Dobrze wiedzieć, że Canon ma jeszcze jakieś zalety

Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów