Strona 3 z 21 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 207

Wątek: Fuji X

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    Oj, chłopaki kusicie mnie, osobiście bardzo sie spodobała matryca z x-pro1, z stałkami 23mm i 56mm super zestaw
    tutaj wychodzi najlepiej na wysokim iso Image comparison: Digital Photography Review
    Wg mnie ta matryca najlepiej trzyma kolor przy wysokim iso
    Tylko jeszcze ten AF w słabym świetle
    A jakie są wasze odczucia odośnie pracy AF w słabych warunkach?
    X-T1 daje rade ale przy statycznych obiektach. 5D radzi sobie lepiej (wiadomo). Sa tu pewne kompromisy. Na pewno nie jest tak szybko jak w 1Ds ktorego sie pozbyles Z drugiej strony, lepiej sobie radzi z szumem. ISO 3200 wyglada jak ISO 1600 na 5Dnp.. Jest lepiej pod tym wzgledem.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    X-T1 daje rade ale przy statycznych obiektach. 5D radzi sobie lepiej (wiadomo). Sa tu pewne kompromisy. Na pewno nie jest tak szybko jak w 1Ds ktorego sie pozbyles Z drugiej strony, lepiej sobie radzi z szumem. ISO 3200 wyglada jak ISO 1600 na 5Dnp.. Jest lepiej pod tym wzgledem.
    Jakby AF miał chociaż na poziomie 6D... za 1D mkIII juz nie płaczę
    Musze przyznać że szkła maja super, matryca również w x-1pro, zobaczymy co pokażą w x-2pro, kto wie... czemu nie...
    Córeczka wyszła świetnie !!!

--- Kolejny post ---

Czy fufu ma jakieś swój program do obróbki rowów? Jakieś wnioski z użytkowania?

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Jak ktoś musi mieć szybki i sprawny aparat, to kupuje 6D, 5D, albo 1D. A najlepiej Nikona.
    Fuji kupuje się dla frajdy. Miałem wczoraj w ręku X-E1 i był to pierwszy aparat z bocznym celownikiem, jaki miałem w ręku od czasu Smieny 8M z tym, że bez paralaksy. To już nie zabawka, raczej biżuteria.
    Spodobał mi się tak, że właśnie do mnie jedzie.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

To super
    Tylko nie zapomnij podzielic się wrażeniami

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    Musze przyznać że szkła maja super, matryca również w x-1pro, zobaczymy co pokażą w x-2pro, kto wie... czemu nie...
    Córeczka wyszła świetnie !!!
    Z tego co widać I słychać system daje ładne ostre zdjęcia, ale na ile same szkła są bardziej super niż inne tak naprawdę nie wiadomo, dopóki ktoś nie przetestuje osobno bez obróbki przez korpus Fuji.
    Tak czy inaczej, tego typu dopasowanie szkieł do matrycy i oprogramowania korekcyjnego w body to jest przyszłość, co oznacza zapewne wyrok śmierci na niezależnych producentów optyki.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 27-11-2014 o 20:35
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Czyli postępuje "naturalizacja" techniki? Bo przecież wzrok działa podobnie - oko, jako stosunkowo słaby przyrząd optyczny i dalsza obróbka sygnału elektrycznego w mózgu.
    Dla mnie ok, bo liczy się efekt końcowy, a nigdy nie miałem przekonania do ślęczenia nad rawami. Zresztą, te firmowe szkła są mimo wszystko dopracowane i nawet w surowych plikach jest dobrze.
    A'propos natury - indyk w piekarniku?
    Happy Thanksgiving

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    X-T1 daje rade ale przy statycznych obiektach. 5D radzi sobie lepiej (wiadomo).
    Jeśli masz na myśli starą 5-tkę to polemizowałbym, w Fuji da się używać nie tylko środkowego pola af, a ogólna skuteczność w moim odczuciu lepsza.
    Poza tym w 5D i i II af-c nie istniał, w Fuji można się pokusić o używanie.
    Obiektywy Fuji są ostre, a dodatkowo brak filtra AA robi swoją robotę.
    Pozdr

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Obraze staryczny=OK
    A Sport? Nie wszyscy fotografują nieruchawe rzeczy
    The first is to leave everything to the camera. You point and shoot and see how the camera software/hardware behaves. The second way is to understand how the camera works to get the most out of it. This requires not only more patience and time, but also the presence of various, and sometimes difficult, conditions to truly understand what the camera’s limits are
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Dokladnie. Fuji jest do wolnejszej fotografii ale daje duzzoooo wiecej frajdy. Wiem ze wiele osob narzeka na to jak LR traktuje pliki RAF i jak niedoskonale to wychodzi ale osobiscie nie zauwazylem jakichs niuansow.

Wczoraj moja zona zrobila mala sesje z nasza corka ktora skakala po lozku (za przyzwoleniem mamy oczywscie ) i niestety nawet na seryjnych zdjeciach, na wielu z nich nie ma ostrosci bo AF nie wyrobil jak nasza mala modelka przemieszczala sie bardzo szybko.

Mysle ze w tym przypadku 5D dalby lepiej rade ze sledzacym AF. Sledzacy AF w Fuji lezy i piszczy. Mysle ze dobry by byl na zolwia ale na nic wiecej. Przynajmniej z jedynym szklem jakie mam w Fuj iczyli 35mm 1.4
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

banan82 Ty na prawdę piszesz o starej 5-tce, bo jeśli tak to nie mam pytań , ja w niej raz włączyłem af-c i nigdy nie wracałem bo stwierdziłem że to popsute jest, w fuji w gorszym świetle też może rewelacji nie ma, ale jest zdecydowanie lepiej a na zewnątrz da się używać. Jest jeszcze do tego jakaś opcja wykrywania twarzy, która też coś tam pomaga.
    Pozdr

Strona 3 z 21 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów