Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 207

Wątek: Fuji X

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zartujesz, co?
    mialem przed X-E1 trabancika 600D i o ile przy niskich ISO (tzn. do 400) Canon jeszcze jakos sie trzyma (przyzwoity szum, dobre kolory i detal), tak od ISO 800 wzwyz Fuji go masakruje. te matryce TransX to mozna raczej z canonowskim FF-em porownywac, bo absolutnie nie z ta zenada w cropie.
    Nie, nie żartuję. Porównywałem z 70d i właśnie interesowały mnie ISO 1600 i 3200. Nie widziałem żadnej różnicy, może mniej detalu w Fuji właśnie. Ale tak jak pisałem, to tylko kilka przykładów, może po prostu za mało widziałem albo nie potrafiono mi tematu "sprzedać". Dlatego właśnie chętnie zobaczę porównanie.

P.S. Interesują mnie przyzwoicie naświetlone kadry, żadnych zabaw w wyciąganie +3EV itp.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 24-11-2014 o 17:01

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie, nie żartuję. Porównywałem z 70d i właśnie interesowały mnie ISO 1600 i 3200. Nie widziałem żadnej różnicy, może mniej detalu w Fuji właśnie. Ale tak jak pisałem, to tylko kilka przykładów, może po prostu za mało widziałem albo nie potrafiono mi tematu "sprzedać". Dlatego właśnie chętnie zobaczę porównanie.
    Mam porownanie z pracy na obydwu systemach i ich rawach w LR. Wiecej szczegolow w Fuji. ISO3200 uzywam jak ISO 800 w Canonie. Duzo wiecej szczegolow. Fuji to bardzo interesujac alterantywa dla tych ktorzy maja FF i chca "cos jeszcze"
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar merida

Dziękuję za fotkę, oby więcej takich przykładów. Coś czuję, że zakup fujika będzie nieunikniony

takisefotograf
    Guest

...zastanawia mnie co przyciąga do tych aparatów, sentyment do pokrętełek i retro stylizacja??
    Poręczność,fajna ergonomia(choć w moim przypadku to tylko x-e1), o matrycy już tu napisano.
    Ostatnio edytowane przez takisefotograf ; 24-11-2014 o 21:19

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

OK, wrócę do tematu jak pokaże się 140-400

Miasto
    Scotland

OK, wrócę do tematu jak pokaże się 140-400
    Zapomnij. FUJI X to nie system dla takich szkieł. Nie sadze żeby kiedykolwiek to zrobili

Fuji to lekki system. Jego domena jest niska waga i male rozmiary. Szklo 400mm to by byla masakra.
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 26-11-2014 o 11:34
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

no wlasnie patrzac na ostatnie premiery, to to nie do konca jest prawda. 18-135 jest wielkim ogorem, 16-55 czy 50-140 to szkla jak do FF-a. o 10-24 nie wspominam, tam jest to z przyczyn technicznych spore szklo... no ale tez jest duze, nie da sie ukryc.
    stalki sa mniejsze niz odpowiedniki FF, ale nadal nie male...

osobiscie chcialbym miec w Fuji male i solidne optycznie 23/2 OIS i 16/2.8 OIS. ale wydaje mi sie, ze poki sa zachlysnieci sprzedaza X-T1 i rzutem na niego przez pro/pasjonatow, dopoty beda glownie ciagnac szkla pod ten target. czyli duze ogory...
    www albo tez flickr

Miasto
    Scotland

Jesli to by byla prawda to szkoda troche. Lekkie male stalki w polaczeniu z X-T1 daja super lekki zestaw.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Zapomnij. FUJI X to nie system dla takich szkieł. Nie sadze żeby kiedykolwiek to zrobili

Fuji to lekki system. Jego domena jest niska waga i male rozmiary. Szklo 400mm to by byla masakra.

Rozmiar filtra większy niż u Canona (86 vs 77). Filtrów pewnie bym żadnych nie zakładał, ale sama wielkość trochę niepokojąca jest. Ciekawe jak będzie z wagą, bo tutaj Canon jakoś specjalnie nie zachwycił.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 26-11-2014 o 16:36

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Oj, chłopaki kusicie mnie, osobiście bardzo sie spodobała matryca z x-pro1, z stałkami 23mm i 56mm super zestaw
    tutaj wychodzi najlepiej na wysokim iso Image comparison: Digital Photography Review
    Wg mnie ta matryca najlepiej trzyma kolor przy wysokim iso
    Tylko jeszcze ten AF w słabym świetle
    A jakie są wasze odczucia odośnie pracy AF w słabych warunkach?

Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów