Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 207

Wątek: Fuji X

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Promocje na nowy sprzet Fuji sa w Polsce duzo lepsze
    Właśnie wylądowała pierwsza w tym roku z tych takich "konkretniejszych":

Aparaty Fujifilm X-Pro1 i Fujifilm X-M1 w zestawach w promocyjnyc | Fujifilm Polska

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Właśnie wylądowała pierwsza w tym roku z tych takich "konkretniejszych":

Aparaty Fujifilm X-Pro1 i Fujifilm X-M1 w zestawach w promocyjnycÂ*|Â*Fujifilm Polska
    Przebijam : Fujifilm X-Pro1 + XF 18mm + Bluza Gratis - Bezlusterkowce - Aparaty - Proclub

Początki nałogu Awatar merida

Po kilku wyjściach z zestawem x-e1+35 1.4 stwierdziłem,że ten obiektyw jest chyba najostrzejszym jaki kiedykolwiek posiadałem, do tego niemal pozbawiony wielu wad optycznych tj. abberacja chromatyczna, co wkurzało w 35L. Mimo,że czuję się pewniej z lustrzanką*i jej af, to jednak fuji daje mi ogromną frajdę z użytkowania. Od siebie dodać mogę również, że korzystam w LR5 z tych samych profili barwowych zdefiniowanych dla Canona, bez nowego ustalania, jak miałem np w przypadku Ricoha GR. Śmiało więc mogę łączyć zdjęcia dwóch systemów i kolorystyka nie będzie się odróżniać.

Trochę przewrotnie, ale mi chyba brakowało tych wad które dostajemy bonusem na pełnej klatce
    Fuji 35 1.4 to fajne szkło, ale nie odważyłbym się porównywać do 35L oczywiście w zestawie z tym na co rzucają światło
    Co do ostrości i frajdy z robienia zdjęć pełna zgoda.
    Kolory sprawa względna w starszych matrycach X-E1/X100 bardzo przyjemne, nowe X-trans niestety nie przemawiają do mnie.
    Pozdr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

problem w tym porownaniu jest taki, ze obiektyw 35mm do cropa a 35mm do pelnej klatki to sa zupelnie, ale to zupelnie inne konstrukcje optyczne. jesli juz koniecznie porownywac 35L, to raczej do 23/1.4
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar merida

Oczywiście. Chodzi mi raczej o samo skorygowanie obiektywu fujinon 35 vs canon 35L, że jestem mile zaskoczony jakością obrazka, który można uzyskać+samą ostrością obiektywu. Winietkę akurat lubię i zależnie od zdjęcia, często sam dodaję. Jako aparat wycieczkowo-rodzinny, fuji x-e1 jest super. Na XT-1 na razie nie mam ciśnienia i pieniędzy, ale z tego co widzę, dużo osób zaczyna na nich pracować z fajnymi rezultatami. W dobrym kierunku to wszystko idzie, bo jeszcze 2lata temu po sprzedaży x100 myślałem, że aparatem, który je zastąpi będzie M9, ale jednak tak się nie stało. Póki co

Dokladnie takze zauwazylem ze coraz wiecej osob zaczyna pracowac na Fuji - szczegolnie X-T1 - a wyniki osobiscie bardzo mi sie podobaja:
    -> FujiKlub • Zobacz wątek - Portreciki takie i śmakie różnymi szkiełkami

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Jakosc obrazka ktory X-T1 potrafi wypluc naprawde zacheca. Ostatnio po prostu nie chce mi sie nawet patrzyc na 5Dmk3. Od razu siegam po X-T1
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Chyba przestanę czytać forum - niedawno zakupiłem puszkę, a już bym zmienił

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Cytat Zamieszczone przez scaners3d Zobacz posta
    Chyba przestanę czytać forum - niedawno zakupiłem puszkę, a już bym zmienił

Musisz przestać czytać również fotograficzne portale i subskrybować njusletery Ogólnie z foto jest jak z każdym tematem, można zgłupieć bo po kupnie już masz coś, lepszego, innego, mniejszego, szybszego, ładniejszego... ufff
    A'propos Fuji, robiłem ostatnio reportaż taneczny. Po jakiś 30 zdjęciach, z torby wyciągnąłem Canona a Fuji schowałem To takie o luźne spostrzeżenie. Fotki dokończyłem już Canoneem. Może jakbym musiał i miał tylko Fuji, to bym dłużej pokombinował i uzyskał lepsze efekty, miałem Canona więc nie było spiny. Luźne dwie refleksje o których nie pisałem wcześniej: a) Fuji nie nadaje się do wszystkiego. b) RAWy z Fuji są IMO oszukane. Podejrzewam, że są to jakieś 'przeflancowane' jotpegi do formatu RAW, niewiele da się z nich wyciągnąć...

Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów