Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 207

Wątek: Fuji X

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Ciekawy jestem tego nowego obiektywu (oby miał mniejszą CA, niż stary) : FUJIFILM X-A2 - Sample Images | X Series | Digital Cameras | Fujifilm USA, nie interesuję mnie dodatkowe ficzery i ten marketingowy bełkot .
    Nie wiem jak to wyglada na rynku polskim, ale w Niemczech na rynku uzywek sa miliardy obiektywow i korpusow sprzedawanych oddzielnie z nowozakupionych zestawow. W ten sposob mozna sobie bardzo tanio skompletowac np. X-A1 + dowolny nowy obiektyw.

PS. Z reszta wydaje mi sie, ze najlepszy XC16-50 nie bedzie lepszy od XF18-55 (mam ogromny szacunek dla tego obiektywu)´Chyba, ze ktos bardzo mierzy w uniwersalnosc i nie zamierza nabywac nic szerszego, wtedy naturalnie te 2mm moga przewazyc szale w strone 16-50.
    Ostatnio edytowane przez Witek.K ; 17-01-2015 o 12:26
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

więc... pytałem kiedyś o szybkość AFu w X-e1. Nikt oczywiście nie odpowiedział na moje pytanie, więc sam wyjdę na przeciw i odpowiem sobie oraz następnym, którzy o to zapytają. Podsumuję też trochę system fuji.
    Więc, AF w X-e1 moim zdaniem szybkością porównywalny jest do 5D z 50USM. Zaznaczam, że nie prowadzę skomplikowanych pomiarów szybkości ze stoperem z dokładnością do setnych sekundy. Takie mam odczucia i tyle. Z obiektywem Fujinon 35, jest bezbłędny - jeśli trafi, dokładnie tam gdzie ma trafić.
    W kiepskim świetle, lubi 'pomyśleć' i nieraz się zgubić. Podobnie jak 5d z 50tką (chociaż ten zestaw jest minimalnie sprawniejszy chyba).
    Obiektyw nie działa bezgłośnie i bzyczy trochę, ale tak przyjemnie.
    Ogromną zaletą, jest fakt, że prócz iphone'a w kieszeni z aparatem z którego nigdy nie korzystam, mam teraz sprzęt w miarę mobilny, mały i dyskretny, którym mogę zabrać niemal zawsze i wszędzie i ukryć go pod kurtką, etc.
    Akumulator w Fuji do porażka. 300 zdjęć wykonuje na prawdę przy oszczędnej pracy Funkcjonalność do opanowania w kilka chwil, nie jest upierdliwy.
    No i jakość zdjęć - jpg są świetne, wyglądają jak RAW Canona po lekkiej modyfikacji. Zdecydowanie lepsze niż canonowski jotpeg
    Z RAWa trudniej (mi) się 'wyciąga' fotki z Fuji, ale... ale jest najważniejsze (!), Fuji faktycznie 'tym czymś' nawiązuje do zdjęć z kliszy i robi, pomimo braku FF i jakości obrazka gorszej niż z FF - mega magiczne zdjęcia.
    Bardzo polecam!

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    więc... pytałem kiedyś o szybkość AFu w X-e1. Nikt oczywiście nie odpowiedział na moje pytanie, więc sam wyjdę na przeciw i odpowiem sobie oraz następnym, którzy o to zapytają. Podsumuję też trochę system fuji.
    Więc, AF w X-e1 moim zdaniem szybkością porównywalny jest do 5D z 50USM. Zaznaczam, że nie prowadzę skomplikowanych pomiarów szybkości ze stoperem z dokładnością do setnych sekundy. Takie mam odczucia i tyle. Z obiektywem Fujinon 35, jest bezbłędny - jeśli trafi, dokładnie tam gdzie ma trafić.
    W kiepskim świetle, lubi 'pomyśleć' i nieraz się zgubić.
    Podobnie jak 5d z 50tką (chociaż ten zestaw jest minimalnie sprawniejszy chyba).
    Obiektyw nie działa bezgłośnie i bzyczy trochę, ale tak przyjemnie.
    Ogromną zaletą, jest fakt, że prócz iphone'a w kieszeni z aparatem z którego nigdy nie korzystam, mam teraz sprzęt w miarę mobilny, mały i dyskretny, którym mogę zabrać niemal zawsze i wszędzie i ukryć go pod kurtką, etc.
    Akumulator w Fuji do porażka. 300 zdjęć wykonuje na prawdę przy oszczędnej pracy Funkcjonalność do opanowania w kilka chwil, nie jest upierdliwy.
    No i jakość zdjęć - jpg są świetne, wyglądają jak RAW Canona po lekkiej modyfikacji. Zdecydowanie lepsze niż canonowski jotpeg
    Z RAWa trudniej (mi) się 'wyciąga' fotki z Fuji, ale... ale jest najważniejsze (!), Fuji faktycznie 'tym czymś' nawiązuje do zdjęć z kliszy i robi, pomimo braku FF i jakości obrazka gorszej niż z FF - mega magiczne zdjęcia.
    Bardzo polecam!
    przeczytaj sobie co napisałeś, to co pogrubiłem
    "mój canon 50 1.8 jest bezbłędny - jak trafi tam gdzie miał trafić, a czasami mu się udaje"
    SONY

No i jak na probe podsumowania systemu Fuji, obcowanie z X-E1 + XF35, to troche za malo. Ale ogolnie tez polecam
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Nie wiem jak to wyglada na rynku polskim, ale w Niemczech na rynku uzywek sa miliardy obiektywow i korpusow sprzedawanych oddzielnie z nowozakupionych zestawow. W ten sposob mozna sobie bardzo tanio skompletowac np. X-A1 + dowolny nowy obiektyw.

PS. Z reszta wydaje mi sie, ze najlepszy XC16-50 nie bedzie lepszy od XF18-55 (mam ogromny szacunek dla tego obiektywu)´Chyba, ze ktos bardzo mierzy w uniwersalnosc i nie zamierza nabywac nic szerszego, wtedy naturalnie te 2mm moga przewazyc szale w strone 16-50.
    Polski rynek jest jaki jest , na pewno wiele mu brak do niemieckiego. Co do obiektywu też wolałbym obiektyw 18-55 z Xa-1, ale u nas raczej taki zestaw nie jest do kupienia .

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Polski rynek jest jaki jest , na pewno wiele mu brak do niemieckiego. Co do obiektywu też wolałbym obiektyw 18-55 z Xa-1, ale u nas raczej taki zestaw nie jest do kupienia .
    Promocje na nowy sprzet Fuji sa w Polsce duzo lepsze, natomiast uzywki chyba lepiej kupowac w Niemczech.

Miasto
    Poland - Poznań

Witek.K - a obcowanie jak Autor wątku (którego pozdrawiam) z X-t1 i 35 to wystarczająco? Podsumowałem jedynie w swojej opinie w jednej kwestii o którą pytałem i nikt nie potrafił i raczył mi odpowiedzieć, na podstawie tego co 'mam'. Jakbyśmy mieli rzetelnie oceniać Canona to byśmy musieli i 1200L przestrzelić

salas - "Z obiektywem Fujinon 35, jest bezbłędny - jeśli trafi, dokładnie tam gdzie ma trafić." - co oznacza, że jeśli się nie zgubi przy łapaniu ostrości to trafi.
    "W kiepskim świetle, lubi 'pomyśleć' i nieraz się zgubić." - co oznacza, że nie chybia. Teraz kapiszi? Jeeej...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    co oznacza, że nie chybia. Teraz kapiszi? Jeeej...
    "Ani chybi, że jeśli nie chybimy, chiba zaraz dolecimy" :-)

Napisałeś to tak, że tylko przez przypadek można było zrozumieć co autor miał na myśli.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Poland - Poznań

Najważniejsze, żeśmy już w końcu 'dolecieli'

GoomeX, nie chce sie sprzeczac, ale jedno body i jeden obiektyw, to nie jest system a napisales, ze chcesz podsumowac system. Roznice w obrebie systemu Fuji sa bardzo znaczace np. X-E1 vs. X-T1. To juz nie tylko inny AF, ale zupelnie inna filozofia sprzetu - X-E1 taki "niby" dalmierz kontra takie "niby" lustro Ale jedno jest w tym systemie wspolne, daje on wiele radochy z uzywania i sympatyczny obrazek.

Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów