Pokaż wyniki od 1 do 10 z 207

Wątek: Fuji X

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie Odp: Fuji X

akustyk - dzięki za info.
    Kolory 6D do przyrody (mało tego klepię) może są dobre, ale przyznam szczerze, że obrazek ze starego 5D i tak mi się bardziej podoba. Może to sugestia z CB, bo dużo ludzi tak pisze/mówi. No nie ważne...

X-e1 mówisz, że wystarczający. Osobiście trzymałem x-e2 i AF wydawał mi się lepiej niż 'bardzo sprawny'. Boję się trochę, że ten z x-e1 będzie na poziomie powershot G5?

Jakie macie szkła do Fuji? Wiem, że wszystkie są podobno genialne i każde warte polecenie. Podobno fujinon 23 ma najszybszy AF? Osobiście 'czaję' się na 18 i 35...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    akustyk - dzięki za info.
    Kolory 6D do przyrody (mało tego klepię) może są dobre, ale przyznam szczerze, że obrazek ze starego 5D i tak mi się bardziej podoba. Może to sugestia z CB, bo dużo ludzi tak pisze/mówi. No nie ważne...
    podobanie obrazka to rzecz bardzo subiektywna.
    ja przechodzilem przez 5D mkI, 5D mkII i teraz 6D. progresja jakosciowa jak dla mnie wyrazna. mkI->mkII duzy przyrost szczegolow, mkII->6D cudowne kolory i plynnosc tonalna.

X-e1 mówisz, że wystarczający. Osobiście trzymałem x-e2 i AF wydawał mi się lepiej niż 'bardzo sprawny'. Boję się trochę, że ten z x-e1 będzie na poziomie powershot G5?
    o ile wiem nie ma jakiejs drastycznej roznicy miedzy X-E1 a X-E2 pod wzgledem autofokusa. jest, ale nie jakas kosmiczna.
    G5 nie mialem, nie odniose sie.

X-E1 spokojnie robie zdjecia bez obaw o nastawianie ostrosci nawet przy (umiarkowanie) ruchomych obiektach. ale jakosc i wygoda lustrzanki to to nie jest. chocby dlatego, ze slepisz w EVF z wyraznym lagiem. po prawdzie to ekranik LSD jest szybszy i daje lepszy podglad, ale jako "stary pierdziel" nie korzystam z tego.

Jakie macie szkła do Fuji? Wiem, że wszystkie są podobno genialne i każde warte polecenie. Podobno fujinon 23 ma najszybszy AF? Osobiście 'czaję' się na 18 i 35...
    [/quote]
    ja mam 18-55, 50-230. ten pierwszy oczywiscie szybszy.
    ze stalek chcialbym sobie kiedys kupic jakies 23mm, ale obecne jest za duze i za drogie jak na moje potrzeby. z checia przygarne jakies 23/2 OIS, jesli kiedys wypuszcza w ludzkiej cenie.
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów