Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Canon Tamron Sigma 24-70 2.8

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon Tamron Sigma 24-70 2.8

Może weź pod uwagę też to szkiełko; Canon EF 24-70mm f/4L IS USM .Mniejsze i zgrabniejsze od 24-105 i cena robi się już w miarę
    akceptowalna. A optycznie też podobno nie najgorszy.

Tak też myślę o tym obiektywie , przy cashback`u robi się ciekawą propozycją

Cytat Zamieszczone przez Endriu1 Zobacz posta
    Może weź pod uwagę też to szkiełko; Canon EF 24-70mm f/4L IS USM .Mniejsze i zgrabniejsze od 24-105 i cena robi się już w miarę

Cytat Zamieszczone przez Endriu1 Zobacz posta

zaobaczyłem taki test : Canon EF 24-105mm f/4L IS USM Lens Image Quality

czy faktycznie różnica ostrości w tych obiektywach jest aż tak diametralna ? Jeszcze nie kliknąłęm kup teraz - hmmm wybór obiektywu to istna męczarnia .... proszę o Wasze zdanie nt różnicy obu obiektywów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Cibor Zobacz posta
    zaobaczyłem taki test : Canon EF 24-105mm f/4L IS USM Lens Image Quality

czy faktycznie różnica ostrości w tych obiektywach jest aż tak diametralna ? Jeszcze nie kliknąłęm kup teraz - hmmm wybór obiektywu to istna męczarnia .... proszę o Wasze zdanie nt różnicy obu obiektywów
    No ten obiektyw generalnie tak rysuje jak na tych cropach widać. Zobacz sobie porównanie do Tamrona na f/4, bo Canon 24-70 to inna galaktyka cenowa.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No ten obiektyw generalnie tak rysuje jak na tych cropach widać. Zobacz sobie porównanie do Tamrona na f/4, bo Canon 24-70 to inna galaktyka cenowa.

zgadza się kolego Kubo - jednak jest Tamron już ciężkim klockiem ... najlżejszy jest 24-70 F4 ... a cena jego teraz waha się juz koło 3 k czyli blisko 24-105 ... ostrość w jednych testach jest gorsza od 24-105 ; na stronie od Ciebie - wyraźnie lepsza .. bądź mądry i pisz wiersze

Kolega wcześniej napisał kupuj i ciesz się zdjęciami - o tak o tym już marze ! naszczęście mam 50 1.4 i juz kilka miłych memu oku upolowałem

ps. 24-70 f4 jeżeli jest znacznie ostrzejszy a do tego znacznie lżejszy to wydaje się być bezkonkurencyjny dla kogoś kto oszczędza swój kark

Uprawnienia umieszczania postów