Sprawa jest prosta: nie obrabiam zdjęć i nie fotografuje w RAWie - wiec nie mam zdjec "przed" / "po" - jesli zdjecie zepsuję - wyrzucam, jesli jest ok - zostawiam.
Wymyslalac tego posta chcialam podac koncepcje, a nie dać "przyklad: no! to dla zachęty ja publikuje pierwsza" - bo to nie bylo obowiązkowe, chyba, ze macie na mysli to, ze temat jest umieszczony w takim dziale a nie innym (podkreslenie ponizej).
Jesli ktos chce - moze tutaj wrzucic swoje zdjecia na tej zasadzie i wtedy rozpocznie się praktyczna część wątku.
( Nie uwazam sie za speca ani geniusz wrodzony, po prostu nie mam ani czasu ani cierpliwosci na obrabianie - fotografia jest moja pasja/hobby, nie zarabiam na niej - nie robie sesji slubnych itp itd ) - prosze zostawic bez komentarza, to nie temat o mnie.
Rozpoczynajac tutaj ten wątek pomyslalam ze ten dzial bedzie dobry - jesli powinien isc do innego to poprosze moderatora o przeniesienie go do "koncepcje" "pomysly" czy cokolwiek.
a osoby chętne ktore regularnie obrabiaja zdjecia zachęcam do publikacji - ciekawi mnie jak wyglada wasza surowa fotka i pozniejsza, po obróbce.