Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 104

Wątek: PRZED i PO. Banal: fotograf prezentuje fote. Do zaawansowanych fotografów :)

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

Domyślnie Odp: :) Do zaawansowanych fotografów. Banal: fotograf prezentuje fote PRZED i PO

> nie bredź o 100 latach przechowywania
    nie bredze - w wielu archiwach mozesz znalezc dosc dobrze zachowane klisze i plyty z poczatku poprzedniego wieku, wiec dobrze zachowane slajdy z lat 80-ych czy 90-ych to nie taka znow rzadkosc.

> swój power w wydobywaniu 'przestrzeni"
    nie mowie o kompie - mowie o rzutniku.
    slajdy oglada sie na ekranie, a nie na monitorze.
    nikt cie nie poinformowal?

> ze zniszczonych czasem klisz.
    a to, ze ty masz plesn na swoich, to juz nie moja wina.

---

kuzwa - jak wy tu niektorzy spieci jestescie. wez-no przeczytaj jeszcze raz moj post powyzej i zauwaz dwie wielkie zolte kropy.
    a rozluznijta troche poslady!
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie Odp: :) Do zaawansowanych fotografów. Banal: fotograf prezentuje fote PRZED i PO

Błagam skończcie pitolić w kolejnym fajnym wątku. Zamiast udzielać się jal ludzie to jest kolejna jałowa pyskówka.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez mazeno Zobacz posta
    kuzwa - jak wy tu niektorzy spieci jestescie. wez-no przeczytaj jeszcze raz moj post powyzej i zauwaz dwie wielkie zolte kropy.
    a rozluznijta troche poslady!
    Zdecyduj się: albo na poważnie ,albo jaja.
    Albo się spinamy na argumenty albo olewamy i rozmydlamy watek .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

> albo na poważnie ,albo jaja.
    nie jaja, ale tez nie mam zamiaru sie mordowac z powodu podejscia do klisz czy cyfry. ej, wiecie, ze istnieje jeszcze inne zycie obok niz tylko internet?
    no.

---
    > skończcie pitolić
    alez prosze.

czysty jpg:

raw:

---

a teraz ide se "pozyc" normalnie.
    wam tez radze.
    oddychac, chlopacy (chlopaki)!
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

wam tez radze.
    oddychac, chlopacy (chlopaki)
    Doradcom dziękuję,
    btw
    pomyśl ,co inni o Twoich radach myślą i czy ich potrzebują.
    Rozumiem Twój "stosunek" do twojich fotek:
    nie ma jak to dobre mniemanie o sobie , nie pomyl z samopoczuciem.
    pozdrawiam
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    ile zdjec pokazales w tym watku? - ani jednago .
    Chociaż przejrzyj wątek. Mnie kultura osobista nie pozwoliłaby zarzucać komuś czegoś nie sprawdziwszy czy mam rację, ale to mnie.
    Wstawiłem film ze skraplaniem nie przez przypadek. Czego się dowiedziałem, ano tego, że taka obróbka to "robienie innych w bambuko". Ale usuwanie pryszczy z twarzy pani z aparatem na zębach już nim nie jest. To taka sama obróbka i jedna i druga, wypacza obraz rzeczywisty. To a propos merytoryki wypowiedzi. Aby była jasność, nie jestem przeciwnikiem ani jednej ani drugiej obróbki. Jestem przeciwnikiem ludzi którym się wydaje , że wiedzą najlepiej i nie uznają innych racji.
    A

Pełne uzależnienie

> albo na poważnie ,albo jaja.

czysty jpg:

raw:

qrcze jest gorzej niz myslalem.
    to co nazywasz czystym jpg prosto z puszki to fatalne zazolcone zdjecie - jedna wielka zoltaczka. ( az sie prosi , zeby skadrowac w pionie , nie tak zaraz pod szyja !!)

to co nazywasz "raw" jest wynikiem niezwykle dyletanckiego poslugiwania sie wolarka rawow.
    tego nawet nie mozna nazwac obrobka , to jest jakies nieskoordynowane przestawianie suwakow na zasadzie slepej kury , ktorej moze trafi sie ziarno.

Oczywiscie nie " obrabiaj " rawow , bedzie tylko gorzej. Zostaw jpegi tak jak sa . automat zrobi mniej bledow. Moze nastaw wszystko w aparacie na zielony trojkacik, balans bieli tez na auto.

juz przez zwykla przyzwoitosc, na ile sie dalo skorygowalem tego jpega , bo mi zal tego goscia z taka zoltaczka w oczach:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja bym prosił o dyskusję merytoryczną, pozbawioną tych personalnych pomyj.
    Prosiłbym też o używanie cytowania , a nie jakichś dziwadeł według własnego zamysłu, bo się robi bałagan i nie wiadomo już kto komu i co zarzuca.
    Prosiłbym też o nie tworzenie postów z apelacjami o skończenie tego czy owego, jest po to przycisk "raportuj post" i proszę go używać w tym celu do którego został stworzony.

Dziękuję za uwagę.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-12-2014 o 23:06
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

A tak niewinnie się zaczęło.

Cytat Zamieszczone przez tymczasowa Zobacz posta
    poszukiwany zaawansowany fotograf, ktory bedzie mial dystans i pokaze bez wstydu fote ktorą obrabia tyle i tyle czasu ... i efekt koncowy.
    A teraz zupełnie niepotrzebna reakcja na "zaczepkę" Kolegi Bechamot, który lubi dużo pisać.
    Wiele, wiele słów, a mało treści o zdjęciach to nawet nie wspomnę.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 01-12-2014 o 23:11

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Tylko wątku szkoda. No cóż...

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów