Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Canon 1100D nie chce mi się włączyć, co może być przyczyną, pomoże ktoś?

Mieszany widok

Question Canon 1100D nie chce mi się włączyć, co może być przyczyną, pomoże ktoś?

Witam, jestem tu nowa i ogólnie zaczynam dopiero przygodę z fotografią. Posiadam Canona 1100D. Dzisiaj dostałam nowy obiektyw, i od razu zmieniłam go. Porobiłam pare zdjęć i było wszystko w porządku. Nagle aparat się wyłączył, myślałam, że bateria się rozładowała. Podładowałam, i aparat dalej się nie chciał włączyć. I tak cały czas. Czytając różne fora doszłam do tego, że może akumulator siadł, lecz koleżanki również nie działa. Zaznaczam, że lustrzanka ma niecały rok. Nigdy mi nie upadła, ani nic z tych rzeczy. Proszę o pomoc.

Domyślnie Odp: Canon 1100D nie chce mi się włączyć, co może być przyczyną, pomoże ktoś?

Ja raczej nie pomogę, ale możesz powiedzieć jaki obiektyw podpięłaś pod aparat? Może ten obiektyw jakiś niekompatybilny.

Domyślnie Odp: Canon 1100D nie chce mi się włączyć, co może być przyczyną, pomoże ktoś?

canon 50mm f/2.5 ef macro http://www.kenrockwell.com/canon/len..._1491-1200.jpg
    Wszystko działało, tak jak pisałam, po zrobieniu kilku zdjęć po prostu się wyłączył.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez kaamilowsky Zobacz posta
    Czytając różne fora doszłam do tego, że może akumulator siadł, lecz koleżanki również nie działa.
    Co koleżanki nie działa? Jej aparat na Twoim akumulatorze? Twój aparat na jej akumulatorze?

Obiektyw firmowy, nie powinien być przyczyną uszkodzenia. Aparat powinien jeszcze być na gwarancji.

Co się dzieje gdy zamkniesz pokrywę akumulatora bądź karty pamięci? Miga diodka czy nic, głucha cisza?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Przepraszam, źle napisałam. Koleżanki akumulator jak i mój nie działa w moim aparacie, jednak mój akumulator działa w jej. Masło maślane, ale myślę, że zrozumiesz o co chodzi. W tym problem, że dostałam aparat w prezencie od Babci z Włoch..
    Nic się nie dzieje, próbowałam już chyba milion razy wyciągać i wkładać baterie spowrotem i nic.. zero migania, zero jakiegoś dźwięku nic..

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Przy otwartej klapce aparat się nie włączy.

Jeżeli to używany aparat to może coś tam być uszkodzone. Może warto go zanieść do serwisu, żeby ktoś zobaczył.

Dostałam nowy. Przez ten niecały rok chodził bez żadnych zarzutów, zresztą nawet dzisiaj rano jeszcze śmigał.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Niestety, wygląda mi na jakąś grubszą awarię. Jedyne co możesz spróbować, to wyciągnąć na jakiś czas akumulator oraz małą bateryjkę pastylkową podtrzymującą zegar i ustawienia (o ile 1100D ją ma, zobacz do instrukcji) żeby zresetować ustawienia aparatu. Jeśli po tym nie ruszy to, niestety, jedyną opcją wydaje się skorzystanie z naprawy gwarancyjnej.

Próbowałaś użyć tego obiektywu w innym aparacie czy wolałaś tego nie robić na wszelki wypadek?

Edit:
    Przejrzałem instrukcję, wygląda na to, że 1100D nie ma bateryjki podtrzymującej. Spróbuj zatem zostawić aparat bez baterii na noc, zobacz co się stanie rano.
    Ostatnio edytowane przez piast9 ; 23-11-2014 o 00:35
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Kurczę, ale lipa...
    Nie próbowałam bo bałam się, że coś zepsuję.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów