Zamieszczone przez
Sesjusz
Becekpl, jak pisałem od początku,w moim porównaniu chodziło głównie o ostrość. Zawsze, gdy w ręce trafiają mi obiektywy o podobnych ogniskowych, to porównuje je pod różnymi kątami, naturalne zachowanie. Szarobury krajobraz doskonale się nada do porównania ostrości w okolicach 7m-nieskończoność (krajobrazy), co porównywałem. Moje portfolio to głównie krajobrazy, również szarobure, właśnie w takich punktach ustawiam ostrość. Twoje porównanie z samochodami nie jest analogiczne i nie wiesz czy jest mi potrzebna L-ka czy nie, nie znasz moich zdjęć. Obiektyw trafił mi w ręce to od razu wyszedłem na to co mam "pod ręką" - szarobure krajobrazy. Moim celem było pokazanie zainteresowanym jak wyglądają ostrości w obiektywach na szaroburym krajobrazie, może komuś pomoże to w decyzji zakupu tego nietaniego obiektywu, może jak kolega 5pirit stwierdzi, że lepiej kupić tamrona i jakąś stałkę. Forum jest od tego by pomagać, staram się pomagać. Jeśli robisz inne zdjęcia to zapewne inaczej byś porównywał ostrość obiektywów, naturalne.