Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Domyślnie Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Witam,
    Zwracam się z prośbą o radę odnośnie obiektywu (tak jak w temacie).
    Niedawno zakupiłem aparat Canon 60D do którego chciałbym dokupić stałkę (standardowy zoom już posiadam).
    Na chwilę obecną rozważam zakup :
    canon EF 35 F/2 IS USM
    sigma 30mm f/1.4 DC 'Art'
    Oba wyżej wymienione obiektywy są w zbliżonej cenie jak również zawierają się w interesującej mnie ogniskowej i oba są ‘jasne’ .
    Proszę o radę który obiektyw powonieniem wybrać.
    Oczywiście zdaje sobie sprawę iż cannon posiada stabilizację która w moim przypadku raczej nie odgrywa kluczowej roli (jak zwykle liczy się głównie jakość zdjęć

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Ja tam bym wybrał jednak zooma, a konkretnie Sigmę 18-35/1.8.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Cytat Zamieszczone przez IceQ Zobacz posta
    zakupiłem aparat Canon 60D do którego chciałbym dokupić stałkę (standardowy zoom już posiadam).
    Możesz napisać jaki "standardowy zoom" posiadasz?

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Możesz napisać jaki "standardowy zoom" posiadasz?
    Posiadam CANON 15-85 f/3.6-5.6 IS USM i ze względu na to iż nie jest to za jasny obiektyw na uzupełnienie chciałbym posiadać jasną mniejszą i lekką stałkę.
    Oczywiście rozważałem SIGMA 35mm f/1.4 DG HSM wiedząc iż jest 'the best' jednakże wciąż jest droższa i jak dla mnie za ciężka jak na stłkę

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Czy masz już jakieś konkretne przeznaczenie dla tej stałki ?
    Czy dopiero namyślasz się.

Pełne uzależnienie

chciałbym posiadać jasną mniejszą i lekką stałkę.Oczywiście rozważałem SIGMA 35mm f/1.4 DG HSM wiedząc iż jest 'the best' jednakże wciąż jest droższa i jak dla mnie za ciężka jak na stłkę
    Wygląda na to, że sam sobie odpowiadasz

Wygląda na to, że sam sobie odpowiadasz

Niekoniecznie bo SIGMA 35mm to nie jest obiektyw o który pytam i który biorę pod uwagę, przypominam że rozważam: Canon EF 35mm /f2 IS USM i Sigma 30mm /1.4 .
    Tak jak wspominałem wcześniej potrzebuję jasnego zamienia do ogólnego zastosowania w trudnych warunkach oświetleniowych, najlepiej kompaktowy aby można było swobodnie zabierać na wyjazdy oba obiektywy (standardowy zoom i w uzupełnieniu jasną stałkę)

Pełne uzależnienie

przypominam że rozważam: Canon EF 35mm /f2 IS USM i Sigma 30mm /1.4 .
    Tak jak wspominałem wcześniej potrzebuję jasnego zamienia do ogólnego zastosowania w trudnych warunkach oświetleniowych, najlepiej kompaktowy aby można było swobodnie zabierać na wyjazdy oba obiektywy (standardowy zoom i w uzupełnieniu jasną stałkę)
    Dość trudny wybór. Sigma jest jaśniejsza i daje szerszy kąt widzenia, ale Canon ma stabilizację, jest lepszy optycznie i lżejszy.
    A nie rozważałes zakupu używanego Canona 24/1,4L I ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Biorąc pod uwagę, że autor napisał: ma być kompaktowy i do zdjęć w trudnych warunkach, to tylko 35/2 IS. Nie widzę żadnej konkurencji.

Dość trudny wybór. Sigma jest jaśniejsza i daje szerszy kąt widzenia, ale Canon ma stabilizację, jest lepszy optycznie i lżejszy.
    A nie rozważałes zakupu używanego Canona 24/1,4L I ?
    Witam, oczywiście chętnie bym rozważył jak by znalazł się chętny sprzedać go w granicach 2K (uśredniona cena opisywanej SIGMY i CANONA z tytułu)

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów