Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Ja cenię sobie 28/1.8, ale to szkło tylko dla wyrafinowanych koneserów, więc trzeba wypróbować.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu Awatar 5pirit

Domyślnie Odp: Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Dokładnie, 28/1.8 miałem przez niedługi okres czasu i wtedy na moim 50D tak średnio to wychodziło.

Szkło odkupiłem od człowieka który go używał na 5D mkII i u niego wszystko cacy chodziło.

Czytałem już kilka opinii, że to szkło właśnie najlepiej współpracuje z pełną klatką, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Początki nałogu

co w nim jest dla konesera? mało ostre na 1.8, od 2-2.2 sporo lepiej plus dość kapryśny AF

ale i tak je lubię

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

28/1.8 jest (dla prawdziwej sztuki) dosyć ostre w środku nawet na f1.8 a ja nie robię akurat tematów, które wymagaja ostrych rogów na takim otworze. Kolor mi odpowiada, rozmycie świateł i boke też, dobre do zdjęć ulicznych w nocy. AF zależy od egzemplarza ale może być bardzo dobry, przynajmniej z 6d.
    Z kropem to jest prawie 45 mm i też bardzo dobre. Tylko mniej plastyki, bo różnica między centrum i rogami mniejsza.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Coś już napisał

Po dwóch wizytach w sklepie foto wybór ostatecznie padł na C35 f2.0 IS USM. Jeżeli chodzi o AF to w porównaniu do C28 1.8 nie odczułem żadnej różnicy w szybkości ostrzenia, ale odniosłem wrażenie, że miał delikatny FF (być może do ogarnięcie mikrokalibracją). W sklepie podpinałem również Sigme 35 1.4, ale jednak 1k PLN robi różnicę i na moje amatorskie potrzeby, wydaje mi się, że szkło Canona będzie wystarczające, a tą różnicę w cenie postanowiłem wydać na lampę błyskową

Budowa obiektywu wydaję się dość solidna, jedyne czego mógłbym się obawiać to szczelina, która się pojawia przy ostrzeniu od strony bagnetu, ale mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu (zasysanie brudu). Z resztą w Sigmie też jest podobna szczelina.

Optycznie w porównaniu do C50 1.8 II, którego też posiadam jest dużo na plus, ale jeszcze muszę się trochę tym szkłem pobawić, żeby stwierdzić, czy jest to w pełni udany zakup.

Początki nałogu

grek, będziesz Pan zadowolony (jako i ja).
    Polecam na ebay'u zamiennik tulipana

Wytalkowane z GT-I9100

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    grek, będziesz Pan zadowolony (jako i ja).
    Polecam na ebay'u zamiennik tulipana

Wytalkowane z GT-I9100
    No mam nadzieję Tulipana wraz z lampą będę właśnie ściągał z Chin.
    I jakby ktoś był zainteresowany to limit na cashback na ten obiektyw nie był jeszcze wyczerpany

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów