Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Nietypowe pytanie.. canon przesiakniety dymem fajek..

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Nietypowe pytanie.. canon przesiakniety dymem fajek..

Cytat Zamieszczone przez tymczasowa Zobacz posta
    Ten alkohol potrzebny mi wylacznie do obudowy, nie do optyki
    Wrzuć fotkę tego smrodu(sprzętu). Będzie łatwiej ogarnąć co i czym czyścić ,co zaśmierdło na stałe,a co jest do odśmierdzenia ,
    bo na razie nie wiadomo co trzeba (fizycznie) odśmierdzić .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Z apteki się nie nadaje.
    Wrzuciłem Ci link do preparatu do czyszczenia teleskopów: Alkohol izopropylowy (IPA) - czyszczenie optyki 1000ml
    Ale teleskopy to narzędzia rolnicze .
    chlopie to jest 99,8% nie pisz glupot.

jest oferowany rowniez 99,9% i o taki mozna pytac - jest w zasadzie najczystszy jaki mozna dostac.
    Taki polecam. A co , jak z apteki 99,9% to gorszy od tego co polecasz 99,8%#
    Jaka gliceryna , co zmyslasz ?

nie pisz byle czego , co ci slina na jezyk przyniesie .

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Może korodować.
    Nie sądzę: http://www.ciechgroup.com/PL/Produkt...eglan_sodu.pdf
    Soda oczyszczona to nic innego jak wodorowęglan sodu.
    Punkt 2, a konkretnie 2.1.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    chlopie to jest 99,8% nie pisz glupot.

jest oferowany rowniez 99,9% i o taki mozna pytac - jest w zasadzie najczystszy jaki mozna dostac.
    Taki polecam. A co , jak z apteki 99,9% to gorszy od tego co polecasz 99,8%#
    Jaka gliceryna , co zmyslasz ?

nie pisz byle czego , co ci slina na jezyk przyniesie .
    Taki polecasz .
    Dopiero niedawno twierdziłeś, że się nie nadaje.
    Twoje argumenty to dziecinada.

--- Kolejny post ---

Najlepszym pozbyciem się przykrego zapachu nikotyny jest umieszcenie (zabezpieczonego aparatu przed kurzem) w tunelu aerodynamicznym.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Chemicy : na start .
    Pierwszy post autora/ki: mógł być zapytaniem.
    Reszta odpowiedzi to kpiny,a koledzy zaraz sobie oczy wydłubią .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Chemicy : na start .
    Pierwszy post autora/ki: mógł być zapytaniem.
    Reszta odpowiedzi to kpiny,a koledzy zaraz sobie oczy wydłubią .

Dwukrotnie prosilam - na poczatku i pozniej, zeby sobie nie dopier...ć itp - temat jest jasny - potrzebuje odsmrodzić sprzęt, sama puszkę, BEZ optyki - czyli "czarną masę".
    Faktycznie temat schodzi na to co jest bardziej 99,9%, a co jest mniej - czyli 99,8 i czy w koncu moge sie zaopatrzec w aptece w ów specyfik czy nie (sprzeczne informacje). Wdawanie sie w niepotrzebne szczegoly, a jesli sa przepychanki i ktos chce ustalac w detalach chemiczne sprawy - naprawde polecam na priva. Nie iwem nawet czy tym ustrojstwem odsmrodzę sobie sprzęt czy tylko "zdezynfekuję" a smród paradoksalnie zostanie. Zwątpiłam.
    Wyciagne z postów co mogę i przetestuję, ew. popytam jeszcze gdzies indziej.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowa ; 15-11-2014 o 22:33

Cytat Zamieszczone przez tymczasowa Zobacz posta
    Dwukrotnie prosilam - na poczatku i pozniej, zeby sobie nie dopier...ć itp
    Nie zaciemniaj: pokaż sprzęt do odśmiedzania.
    Tu i teraz ,a nie sciagniety z netu .

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Nie sądzę: http://www.ciechgroup.com/PL/Produkt...eglan_sodu.pdf
    Soda oczyszczona to nic innego jak wodorowęglan sodu.
    Punkt 2, a konkretnie 2.1.

--- Kolejny post ---

Taki polecasz .
    Dopiero niedawno twierdziłeś, że się nie nadaje.
    Twoje argumenty to dziecinada.

--- Kolejny post ---

Najlepszym pozbyciem się przykrego zapachu nikotyny jest umieszcenie (zabezpieczonego aparatu przed kurzem) w tunelu aerodynamicznym.
    nie lubie gowniarzy , ktorzy podskakuja
    przeczytaj w opisie - to co proponujesz jest do celow kosmetycznych .
    pisza w tytule ze do optyki rowniwez , zeby sprzedac.
    na forach polskich znajdziesz miliony zalecen ze isopropanol jest swietny do optyki.
    jeden drugiegio informuje niby jako znawca , a nie wie o co chodzi.

zrob prosty eksperyment - nalej troche isopropanolu na szmatke i potrzej np na lakierowany parkiet .
    zdziwsiz sie jak zejdzie ten lakier . A co dopiero powloki ochronne z optyki?

Z izopropanolu produkuje sie aceton - b mocny rozpusczalnik.
    bywa stosowany do optyki bez warstw ochronnych i najlepiej w rozcienczeniu z woda destylowana.

ja zalecam wyraznie do czyszczenia obudowy , moze byc nawet 99,5 % , choc ze wzgledu na ewentualne wyjalowienie szmatki lepszy jest 99,9 %.

juz nie chce wchodzic w sam opis co sie dzieje w trakcie rozcienczania zanieczyszczen , tego nie zrozumiesz i nikt mi za to nie placi.

Jesli juz chcesz cos rzeczowego napisac , to chetnie poczytam ,ale nie zmyslaj na Boga o glicerynie ktora niby dosypuja do IPA w aptekach.

ja kupuje 99,9 % np : 1 x 5 L Isopropanol 99,9%: Amazon.de: Drogerie & KĂśrperpflege

jest taki do dostania w Polsce,

Jesli sadzisz , ze ten ktorego uzywasz do czyszczenia optyki nie smuzy , to sie mylisz , tyle ze usuwasz te smugi szmatka.
    z matrycy juz nie usuniesz , dlatego stosuja m.inn. metanol , choc nie wiem czy to dobre rozwiazanie.

Jesli chcesz sie ze mna wdac w dyskusje to sie najpierw przygotuj i to dobrze ., pisanie o bzdurach innych to kazdy potrafi , a jak wejsc w detal - to pustoglowie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Bardzo proszę o powrót do tematu wątka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Wow, temat goracy, jak zwykle na tematy o których nikt z dyskutantów nie ma pojęcia, typu chemia.

Ja tylko nieśmiało dodam, że "przesiaknięty" to właśnie dobre słowo, bo substancja smrodotwórcza przenika przez plastyk i rozpuszcza się w nim na pewna głębokość. Jak przy wędzeniu rybki. Dlatego przemycie raz czy dwa nie jest całkiem skuteczne i tak naprawdę nie da się tego szybko usunać bez względu na to czy to alkohol czy kwas solny.

Ja polecam ogrzanie, które przyspieszy znacznie desorpcję substancji smrodliwych. Nie przez włożenie sprzętu zaśmiardniętego do pieca na trzy zdrowaśki, czy co gorsza mikrofalówki, ale przez rozsadne ogrzanie obudowy suszarka do owłosienia.

Kiedyś zaśmiardł mi 20d w czasie serwisu w New Jersey. Przetarłem go perfumami i po 10 latach jeszcze pachnie Chanel (homme). Dla Ciebie polecam Black Cashmere by Donna Karan. To właśnie, zauważę skromnie, może być najlepsza rada.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 15-11-2014 o 23:59
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Coś już napisał

@pan.kolega DD z tym perfumem to żeś zapodał temat Wbilam sie teraz na forum zeby rozpuscic ciekawostkę i byc moze pojawi sie dzieki niej usmiech na twarzach paru forumowiczów
    Jako ze z natury jestem osoba kreatywna i miewam nietypowe pomysly a i rowniez wynajduje rozwiązania na poczekaniu stworzylam taką oto koncepcje oddalania smrodu fajek. UWAGA!....

#1 Potrzebny: Damski rajstop ... jakis taki podziurawiony, nie ma sensu kobiecie zabierac rajstop ktore jeszcze działaja - #2 Potrzebny: olejek zapachowy (taki do kominka ktory podpala sie od dolu swieczką) - nasaczyc u dołu paroma kroplami 1 "nogawke" rajstop tak, zeby nie przesadzic (olejek jest tlusty, ale pisalam: nie przesadzic, doslownie pare kropel zeby wsiaknely w nylon) .. no i sru, wcisnąć tam puszkę.
    To jest czas na usmiech ;>

A tak na serio - poki nie sprobowalam (brak czasu) powyzszych pomyslow - ten jest w miare ok; choc byc moze nie na dluzsza mete - zobaczymy, na razie gra. Szorujac pasek od aparatu mydlami i plynami nie odnioslam 1oo % sukcesu - pokropilam lekko olejkiem na calej dlugosci i sukces jest; zapach z olejku utrzyma sie b. dlugo. Mysle, ze kupie jeszcze ten pochlaniacz zapachu (m.in nikotynowego), choc sceptycznie patrze na ten wynalazek, szczegolnie w kontekscie body - bo do paska byc moze by sie przydal, ale ten juz mam z glowy. Takie poki co postępy....
    W coco chanel na razie nie inwestuje ( ), ale gdyby mnie przycisnelo z obmywaniem drogocennymi plynami body canona ... to jak co mam pod ręką Calvina Kleina ;D

*offtopicowo do pan.kolega: Black Cashmere by Donna Karan - z ciekawosci sprawdzilam na necie opinie - piszą, ze ma zapach kadzidła, tu i tam napisano rowniez o zapachu smierci druga sprawa: niewiarygodna cena za 1oo ml (serwis aukcyjny), trzecia sprawa: oficjalnie podobno wycofany ze sprzedaży. Ale zapachu jestem ciekawa mimo to!

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez tymczasowa ; 16-11-2014 o 23:53

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów