Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Nietypowe pytanie.. canon przesiakniety dymem fajek..

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Nietypowe pytanie.. canon przesiakniety dymem fajek..

Wow, ludzie... serdeczne dzieki za podpowiedzi, musze wszystkie te posty przeczytac - widzialam ze pojawil sie motyw kawy, sody... - przebijalam sie juz przez anglojęzyczne posty z sodą, ale wlasnie sceptycznie podchodze do tego, bo musialabym wiedziec czy nie bedzie problemu z pylem itp, nie mniej jednak sposob na kawe sprawdzę - doczytam resztę i bede testować. Fajnie, ze nie tylko mnie boli problem zasmrodzonego sprzętu...

Raz jeszcze: prosze bez kąśliwych uwag w stos. do innych komentujacych..., bo tam widze juz zaczynaja pojawiac sie prowokacje pt. "Mądralo, a kto ci każe łączyć ocet z soda...." / "Lubię twoje opowiadanka," - oszczedzcie i nie komentujcie, bo to pozniej ma konsekewencje w postaci przepychanek ("atak/obrona") - TEGO naprawde chcę uniknąć w tym wątku, wszelkie jady prosze sobie na privach roztrzasać :P

Dzieki za pomoc!

--- Kolejny post ---

Ok, doczytalam - mysle, ze sprobuje z izopropanolem - optyki jednak nie mam zamiaru tykac, przejadę tylko miekką ściereczką po obudowie w miejscach, które napewno nie wplyna na "uzytecznosc" sprzętu. Spirytusem i octem tez sie pokuszę - a co mi szkodzi Jakby to zawiodlo to wcisnę pudełko z aparatem do szczelnego pudla i obsypię kawą. Wszystko lepsze niż nikotynowy swąd. Chyba
    Póki co dorwalam sie do czyszczenia bezinwazyjnego paseczka z napisem "Canon", mysle, ze pasek gdyby mogl usmiechnalby sie do mnie w ramach wdziecznosci, bowiem jego szarość z poczatku bardziej zlewala sie z tłem, teraz pare tonów do przodu w kierunku bieli...

Czy ktos z was moze mi doradzic gdzie mozna nabyc taki alkohol izopropylenowy (chcialabym uniknac zakupu via allegro), ktory nadaje sie do tego typu czyszczenia sprzetu? Jesli te z apteki sie nie nadaja, to moze w sklepach kosmetycznych? (do czyszczenia narzędzi, dezynfekcji?)
    . Ktos z was ma sprawdzony lub inny skuteczny substytut?
    Ostatnio edytowane przez tymczasowa ; 15-11-2014 o 19:01

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów