Ostro.
Jestem już prawie zdecydowanyale Proszę o opinię jeszcze innych użytkowników...
nie zdecydowałeś się i go zostawiam dla siebiepo podpięciu do nowego nabytku czytaj 5d dostał trochę kopa
ciesze się, że się nie sprzedał
Powodzenia w zakupie!
SONY
Tak sobie wszedlem na temat i zastanawiam sie, na ktorych fotkach widac, ze obiektyw mydli? Ja wiem, ze najlepsi fachowcy, to ci, ktorzy wszedzie widza wady i publicznie potrafia to potwierdzac. Niemniej te fotki, ktore mozna sobie przejrzec, to sa naprawde ostre, wrecz bardzo ostre ujecia. Ale ja stary i troche slepawy jestem, to nie wiem... W kazdym razie - dla mnie ten obiektyw jest ok. Nie wiem, czy za kazdym razem tak trafia, bo Tamrony przy slabszym swietle rzeczywiscie miewaja spore problemy z AF , pomijajac juz czeste klopoty z lewymi oscylacjami stabilizacji i dosc glosna ich praca (ale to do prostego sprawdzenia po pierwszym podpieciu). Kolorki tez bardzo ladne - fajny, solidny sprzecik, trudny do przebicia za te cene.
Ostre jak żyleta.
--- Kolejny post ---
Tamrony mają tylko jeden minus - wykonanie. Kto miał 17-50 lub inny obiektyw tej firmy min. 5 lat wie o czym mówię. Mój po 3 latach miał paprochy pod przednią soczewką i luzy.
Sigma ma lepsze wykonanie swoich szkieł. Jak będzie z Tamronem 70-300 nie wiem, bo nie użytkowałem go aż tak długo.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl