Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Jak naprawić przycisk wyzwalania migawki - Grip Newell do C 60D

Początki nałogu

Domyślnie Jak naprawić przycisk wyzwalania migawki - Grip Newell do C 60D

Witam,
    Mam problem z przyciskiem wyzwalania migawki w gripie firmy Newell do Canona 60D, a dokładnie z ustawianiem ostrości, przycisk działa, wyzwala, ale po przyciśnięciu spustu do połowy nie łapie ostrości (a tak mam ustawione). Da się to samemu jakoś naprawić? Ktoś zna jakiś poradnik i mógłby podesłać? Może jakiś tani serwis polecicie - Łódź, Częstochowa, Opole, tutaj bywam najczęściej

Pozdrawiam!
    / Canon /

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Jak naprawić przycisk wyzwalania migawki - Grip Newell do C 60D

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    Witam,
    Mam problem z przyciskiem wyzwalania migawki w gripie firmy Newell do Canona 60D, a dokładnie z ustawianiem ostrości, przycisk działa, wyzwala, ale po przyciśnięciu spustu do połowy nie łapie ostrości (a tak mam ustawione). Da się to samemu jakoś naprawić? Ktoś zna jakiś poradnik i mógłby podesłać? Może jakiś tani serwis polecicie - Łódź, Częstochowa, Opole, tutaj bywam najczęściej

Pozdrawiam!
    Jak się zepsuł to najprawdopodobniej jest zepsuty
    Jeżeli to sprawa mechaniczna to spróbuj go przeczyścić np izopropanolem
    Wyjmujesz baterie, wlewasz izopropanol, przyciskasz z 50 razy, czekasz aż wyschnie, tak z godzinę, potem zobacz czy coś pomogło

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Jak naprawić przycisk wyzwalania migawki - Grip Newell do C 60D

Ufff, Działa Przeczyściłem styki i wszystko jest OK.

Temat do zamknięcia
    / Canon /

Uprawnienia umieszczania postów