Ok. Mucios gracias!
Ok. Mucios gracias!
80d i lufkę juz mam
Strasznie mnie intryguje ten extender. Wiem ze f8 ale w słoneczny dzień liczę ze będzie bardzo dobrze
Patrzyłem
Mam digital24
Na razie nie ma
Ale jestem cierpliwy ?
Ja czekam na niego od pierwszej prasowej zapowiedzi. Z tego zainteresowania nim udało mi się wyciągnąć od Canon Polska informację o sugerowanej cenie detalicznej na terytorium Polski (podali mi netto) ale może nie będę podawał jej publicznie bo jeszcze się coś zmieni i ktoś będzie miał potem do mnie jakieś "ale". Mam nadzieję że jego AF zmiecie z powierzchni ziemi ten w L-ce o tym samym zakresie ogniskowych - kupiłem w tym roku, sprzedałem i na szczęście straciłem na tym tylko minimalną kwotę pieniędzy. Miał być dostępny z końcem miesiąca listopada ale jak nie pojawi się w sprzedaży w przyszłym tygodniu to przeleję swoje uczucia na coś innego. EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM nie będzie współpracował z extenderami Canona http://www.canon.pl/Images/EF%2070-3...25-1471682.pdf także na placu boju zostanie chyba tylko Kenko http://www.kenkoglobal.com/photo/Tot..._Table_PDF.pdf o ile będzie miał chęć z nim współpracować.
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 01-12-2016 o 18:11
Na to bym raczej nie liczył
A tak z ciekawości, prześlij mi proszę na PW, ile to cudo ma kosztować.
Z tele mam w tej chwili 100-400 i 70-300 IS I (jako lżejsze, turystyczne tele), no i coraz częściej myślę o wymianie tego drugiego. Na tą chwilę rozważam właśnie albo 70-300 IS II, albo 55-250 STM. O ile w wersji pierwszej obrazek jest naprawdę na solidnym poziomie, to AF niestety porażka kompletna i odkąd mam 100-400, to przy 70-300 często mnie po prostu coś trafia...
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Również jestem ciekawy ceny ef 70-300 IS USM II, proszę o prywatną wiadomość![]()
Pytanie do użytkowników wersji II 100-400, czy słychać u was stabilizację ? Dokładnie mam tak start: słychać jak się włącza, później raczej wiem, że działa bardzo słabo ale jest słyszalna, stop: słychać jak się wyłącza. W 70-200II praktycznie nie słychać stabilizacji, nyślałem, że tu też tak będzie.W niektórych sytuacjach (fotografia ptaków) słyszalna stabilizacja może byc problemm ?!.
Jak pracuje ,trochę słychać ale bardzo cicho .Praktycznie trzeba trzymać ucho przy obiektywie .Fotografuję ptaki i nie wydaje mi się aby to mogło je płoszyć .Przy włączeniu słychać tylko kliknięcie przełącznika ,przy wyłączeniu podobnie .Żadnych dźwięków dochodzących z obiektywu.Miałem poprzednią wersję tego obiektywu i było dużo głośniej .