"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
1 Ds III ma dość słabo upakowane pixela, matryca nie jest wymagąca. Na 7D MII pewnie byłaby większa różnica między starym a nowym. Jeszcze taki szczegół: na 300mm wygląda jak by nowy był jaśniejszy o 1/3 stopnia.
Warto zajrzeć: LensRentals.com - A Brief 400mm Comparison
Okazało się, że jest : Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 USM L IS II - Full Format Review / Test Report, każdy niech sam oceni![]()
Calkiem pozytywna opinia.
Wymiarowo i ciezarem jest porownywalny do 70-200 co mi bardzo pasujeThe Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 USM L IS was already good but the Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 USM L IS II is even better. Canon managed to improve the image sharpness substantially. The image center is now dead sharp and the borders and corners are easily very good at the mainstream settings.
Jeszcze moze tydzien albo dwa i bede sie nim bawil.
jakby ktś jeszcze nie wiedział, to mają w fotoformie - 8999 PLN - do odbioru od ręki. Ja jadę jutro po swój![]()
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona