Witam jestem tu nowy, mam pytanie jestem świeżym posiadaczem canon D60 (na razie jestem w szoku) ale myślę ze dam radę to wszystko pojąć . Nie mogę znaleźć ustawiena daty lub godziny na zdjęciu czy w ogóle jest taka opcja ??? Dzieki za odpowiedz
Witam jestem tu nowy, mam pytanie jestem świeżym posiadaczem canon D60 (na razie jestem w szoku) ale myślę ze dam radę to wszystko pojąć . Nie mogę znaleźć ustawiena daty lub godziny na zdjęciu czy w ogóle jest taka opcja ??? Dzieki za odpowiedz
jezeli chcesz aby zdjecie miało napisaną date na sobie to niestety takiej funkcji z tego co kojarze 60d nie posiada.
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
A jak ze znajomością instrukcji obsługi?
gratuluję zakupu zabytkowej lustrzanki, ile to już lat... aż się łezka w oku kręci
będziesz nim serio robił zdjęcia ? w dzisiejszych czasach to niespotykane, w zasadzie D60 kupuje się już tylko
w celach kolekcjonerskich
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
No nie wzruszyła mnie ta mierna przycinka, kogoś takiego co nie potrafi czytać ze zrozumieniem . Pytałem o funkcję a nie, czy się komuś podoba ten aparat czy nie . Cieszę się jednak, że w końcu Saturn zrobił promocję na 50 RAT za ZERO procent, i że w końcu sobie wziąłeś jakieś chińskie badziewie z funkcją AUTO za 500zł na 50 rat . Pozdrawiam cię serdecznie chociaż nie jestem pewien, czy to co napisałem będzie zrozumiałe jak będziesz miał problemy to następnym razem wytłumaczę ci to na ziemniakach
KOLEKCJONER
Ostatnio edytowane przez yoker007 ; 11-11-2014 o 20:02
Poczucie humoru jest tyle, że to zależy od "poziomu żartu". Wybacz ale to co ty napisałeś przejawia raczej ignorancję niż poczucie humoru. Bo zarzucasz komuś nieumiejętność czytania a najwyraźniej sam nie wiesz/wiedziałeś jaki masz aparat. Błądzić rzeczą ludzką ale zamiast się ukorzyć i to sprostować rozpocząłeś bezsensowną pyskówkę. Jak na nowego użytkownika to słabo się zareklamowałeś.
Nie wspominając już o tym, że z instrukcji obsługi nie skorzystałeś.
Nawiasem mówiąc wstawiania daty na zdjęciu chyba nie ma w żadnej lustrzance (przynajmniej ja nie spotkałem).
Ja radziłbym Ci przemyśleć system katalogowania zdjęć i nie dodawać daty na samym zdjęciu. Jeśli robisz zdjęcia w RAW-ach (jeśli nie to zacznij) możesz też przy imporcie zdjęć z aparatu zmienić im nazwę tak aby zawierała datę. Dodawanie daty na samym zdjęciu to bardzo słaby pomysł bo nigdy nie wiesz do czego będziesz w przyszłości chciał go użyć. Osobiście wiele razy zdarzało mi się ją usuwać bo ktoś myślał, że to dobry pomysł a potem okazywało się, że przeszkadza.