Można tak skomponować ujęcie, żeby w jednym z mocnych punktów była gazeta z aktualną datą.
Można tak skomponować ujęcie, żeby w jednym z mocnych punktów była gazeta z aktualną datą.
Z tą gazetą to najlepszy pomysł
--- Kolejny post ---
Dzieki za pomoc o coś takiego mi chodziło pozdrawiam.
żeby skutecznie pytać czasem trzeba wiedzieć o co się pyta, w tym przypadku niezbędna wiedza to znajomość modelu aparatu jaki się posiada
analogicznie szukając na forum moto rady powinieneś znać model którego problem dotyczy
świat dopadła bylejakość w każdej dziedzinie i to widać :/ także w tym temacie...
"łódź", "canon", zakuty łeb
...gazeta to najlepsza rada dla autora tego tematu i tym razem piszę zupełnie serio![]()
Ostatnio edytowane przez zoomi ; 12-11-2014 o 05:22
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Dodawanie daty na zdjęciu to jest generalnie słaby pomysł ale jak już się upierasz to można to zrobić np. za pomocą irfanview. Spytaj google jak to zrobić ale oczywiście musisz mieć prawidłową datę ustawioną w aparacie.
P.S. Po co ta raczej mało merytoryczna dyskusja?
Poczucie humoru jest tyle, że to zależy od "poziomu żartu". Wybacz ale to co ty napisałeś przejawia raczej ignorancję niż poczucie humoru. Bo zarzucasz komuś nieumiejętność czytania a najwyraźniej sam nie wiesz/wiedziałeś jaki masz aparat. Błądzić rzeczą ludzką ale zamiast się ukorzyć i to sprostować rozpocząłeś bezsensowną pyskówkę. Jak na nowego użytkownika to słabo się zareklamowałeś.
Nie wspominając już o tym, że z instrukcji obsługi nie skorzystałeś.
Nawiasem mówiąc wstawiania daty na zdjęciu chyba nie ma w żadnej lustrzance (przynajmniej ja nie spotkałem).
Ja radziłbym Ci przemyśleć system katalogowania zdjęć i nie dodawać daty na samym zdjęciu. Jeśli robisz zdjęcia w RAW-ach (jeśli nie to zacznij) możesz też przy imporcie zdjęć z aparatu zmienić im nazwę tak aby zawierała datę. Dodawanie daty na samym zdjęciu to bardzo słaby pomysł bo nigdy nie wiesz do czego będziesz w przyszłości chciał go użyć. Osobiście wiele razy zdarzało mi się ją usuwać bo ktoś myślał, że to dobry pomysł a potem okazywało się, że przeszkadza.