Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 87

Wątek: canon D60

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: canon D60

Można tak skomponować ujęcie, żeby w jednym z mocnych punktów była gazeta z aktualną datą.

Miasto
    Łódź

Z tą gazetą to najlepszy pomysł

--- Kolejny post ---

Dzieki za pomoc o coś takiego mi chodziło pozdrawiam.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez yoker007 Zobacz posta
    Z tą gazetą to najlepszy pomysł

--- Kolejny post ---

Dzieki za pomoc o coś takiego mi chodziło pozdrawiam.
    O gazetę???

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Właśnie że zwalnia. Jak masz wiedzę to po kiego grzyba pytać?
    żeby skutecznie pytać czasem trzeba wiedzieć o co się pyta, w tym przypadku niezbędna wiedza to znajomość modelu aparatu jaki się posiada
    analogicznie szukając na forum moto rady powinieneś znać model którego problem dotyczy

świat dopadła bylejakość w każdej dziedzinie i to widać :/ także w tym temacie...
    "łódź", "canon", zakuty łeb

...gazeta to najlepsza rada dla autora tego tematu i tym razem piszę zupełnie serio
    Ostatnio edytowane przez zoomi ; 12-11-2014 o 05:22

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Cholera no. Tu mnie masz. Ale jak poczekasz do grudnia to wyczujesz różnicę, no choćby po śniegu
    Nie jestem pewny. Te zimy ostatnio takie... A po temperaturze na przykład nie sposób byłoby odróżnić koniec sierpnia z początkiem listopada w tym roku.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Coś już napisał Awatar blade-mrn

Dodawanie daty na zdjęciu to jest generalnie słaby pomysł ale jak już się upierasz to można to zrobić np. za pomocą irfanview. Spytaj google jak to zrobić ale oczywiście musisz mieć prawidłową datę ustawioną w aparacie.

P.S. Po co ta raczej mało merytoryczna dyskusja?

Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    żeby skutecznie pytać czasem trzeba wiedzieć o co się pyta, w tym przypadku niezbędna wiedza to znajomość modelu aparatu jaki się posiada
    analogicznie szukając na forum moto rady powinieneś znać model którego problem dotyczy

świat dopadła bylejakość w każdej dziedzinie i to widać :/ także w tym temacie...
    "łódź", "canon", zakuty łeb

...gazeta to najlepsza rada dla autora tego tematu i tym razem piszę zupełnie serio
    To akurat był żart na odpowiedz jednego z użytkowników tego forum ale widzę że poczucia humoru
    to tutaj nie ma

Pełne uzależnienie

Witam jestem tu nowy, mam pytanie jestem świeżym posiadaczem canon D60 (na razie jestem w szoku) ale myślę ze dam radę to wszystko pojąć . Nie mogę znaleźć ustawiena daty lub godziny na zdjęciu czy w ogóle jest taka opcja ??? Dzieki za odpowiedz
    nie ma , ale mozliwosc wpalenia na zdjeciu istnieje
    te dane sa zapisane w exif.
    to jest mozliwe za pomoca watermark-software.com, gdzie mozna odczytac dane z exif i zapisac na zdjeciu.
    nie robilem tego nigdy , wiec szczegolow nie podam.

pzdr

Coś już napisał Awatar blade-mrn

Poczucie humoru jest tyle, że to zależy od "poziomu żartu". Wybacz ale to co ty napisałeś przejawia raczej ignorancję niż poczucie humoru. Bo zarzucasz komuś nieumiejętność czytania a najwyraźniej sam nie wiesz/wiedziałeś jaki masz aparat. Błądzić rzeczą ludzką ale zamiast się ukorzyć i to sprostować rozpocząłeś bezsensowną pyskówkę. Jak na nowego użytkownika to słabo się zareklamowałeś.
    No nie wzruszyła mnie ta mierna przycinka, kogoś takiego co nie potrafi czytać ze zrozumieniem . Pytałem o funkcję a nie, czy się komuś podoba ten aparat czy nie . Cieszę się jednak, że w końcu Saturn zrobił promocję na 50 RAT za ZERO procent, i że w końcu sobie wziąłeś jakieś chińskie badziewie z funkcją AUTO za 500zł na 50 rat . Pozdrawiam cię serdecznie chociaż nie jestem pewien, czy to co napisałem będzie zrozumiałe jak będziesz miał problemy to następnym razem wytłumaczę ci to na ziemniakach

KOLEKCJONER
    Nie wspominając już o tym, że z instrukcji obsługi nie skorzystałeś.
    Nawiasem mówiąc wstawiania daty na zdjęciu chyba nie ma w żadnej lustrzance (przynajmniej ja nie spotkałem).
    Ja radziłbym Ci przemyśleć system katalogowania zdjęć i nie dodawać daty na samym zdjęciu. Jeśli robisz zdjęcia w RAW-ach (jeśli nie to zacznij) możesz też przy imporcie zdjęć z aparatu zmienić im nazwę tak aby zawierała datę. Dodawanie daty na samym zdjęciu to bardzo słaby pomysł bo nigdy nie wiesz do czego będziesz w przyszłości chciał go użyć. Osobiście wiele razy zdarzało mi się ją usuwać bo ktoś myślał, że to dobry pomysł a potem okazywało się, że przeszkadza.

Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    nie ma , ale mozliwosc wpalenia na zdjeciu istnieje
    te dane sa zapisane w exif.
    to jest mozliwe za pomoca watermark-software.com, gdzie mozna odczytac dane z exif i zapisac na zdjeciu.
    nie robilem tego nigdy , wiec szczegolow nie podam.

pzdr

Dzięki bardzo za odpowiedz o to mi chodziło. Pozdrawiam

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów