Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
...więc zajmij się tworzeniem fotografii starszych samochodów, a nie robieniem tzw. pstryków. Nawet jeżeli masz szkła manualne, możesz wykorzystać ich zalety i zrobić świetne ujęcia statyczne. Chcesz łapać ruch? Musisz duuuużo trenować, znać miejscówki jak własną kieszeń, wiedzieć, kiedy poruszający się pojazd jest w korzystnej dla zdjęcia hiperfokalnej. Unikać lub retuszować beznadziejne tła i inne odciągacze od głównego motywu. Być w odpowiednim i bezpiecznym miejscu o odpowiedniej porze dnia. Byle jakie światło to często byle jakie zdjęcie. A na beemki to na Twoim miejscu bym uważał. Jak łysy właściciel ubrany w dresy zobaczy, że robisz mu zdjęcia, to jedyne sensowne kroki, jakie będziesz musiał podjąć powinny być jak najdłuższe

--- Kolejny post ---

No właśnie...ale dobrze, że to widzisz. Chodzi jednak o to, żebyś widział to przez wizjer, a nie kilka dni po zrobieniu zdjęcia.Eliminuj błędy.
Albo poszukaj odpowiedniej drogi z widokiem; niech brakuje Ci tylko samochodu. Umów się z jakimś zmotoryzowanym kumplem i cyknij co nieco. Na pewno współpraca będzie owocniejsza od cykania z partyzanta

Szukałem kogoś kto ma starego fiata 125p, poloneza borewicza, ale nie znalazłem.

Co do zmotoryzowania to sam jestem, ale muszę do swojego kupić jakieś felgi bo brzydko wygląda na stalówkach i wtedy zrobie mu zdjęcia :P