Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: [NonSens] Wszystko i nic.

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: [NonSens] Wszystko i nic.

Cytat Zamieszczone przez NonSens Zobacz posta
    Dzięki za opinię.

Zdjęcia robiłem przy ekspresówce, a co do motywu to starsze samochody mi się podobają
    ...więc zajmij się tworzeniem fotografii starszych samochodów, a nie robieniem tzw. pstryków. Nawet jeżeli masz szkła manualne, możesz wykorzystać ich zalety i zrobić świetne ujęcia statyczne. Chcesz łapać ruch? Musisz duuuużo trenować, znać miejscówki jak własną kieszeń, wiedzieć, kiedy poruszający się pojazd jest w korzystnej dla zdjęcia hiperfokalnej. Unikać lub retuszować beznadziejne tła i inne odciągacze od głównego motywu. Być w odpowiednim i bezpiecznym miejscu o odpowiedniej porze dnia. Byle jakie światło to często byle jakie zdjęcie. A na beemki to na Twoim miejscu bym uważał. Jak łysy właściciel ubrany w dresy zobaczy, że robisz mu zdjęcia, to jedyne sensowne kroki, jakie będziesz musiał podjąć powinny być jak najdłuższe

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez NonSens Zobacz posta
    Głównym tematem miał być samochód (starszy) na drodze w widokiem krajobrazowym.
    Samochód jest, droga jest, widok niezbyt.

Ale patrząc na to zdjęcie dłużej dostrzegłem, że mi też te barierki przeszkadzają.
    No właśnie...ale dobrze, że to widzisz. Chodzi jednak o to, żebyś widział to przez wizjer, a nie kilka dni po zrobieniu zdjęcia.Eliminuj błędy.
    Albo poszukaj odpowiedniej drogi z widokiem; niech brakuje Ci tylko samochodu. Umów się z jakimś zmotoryzowanym kumplem i cyknij co nieco. Na pewno współpraca będzie owocniejsza od cykania z partyzanta
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 24-02-2015 o 00:09

Uprawnienia umieszczania postów