Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
No niby tak, ale jak do tego poloneza podepniesz takie S 18-35 to juz ten polonez nabiera rumieńców. Poza tym Crop to zawsze zaleta przy długich ogniskowych więc zależy co komu pasuje
Szanowny kolego, rumieńców to może nabrać 30 letni Meraś S. Polonez to zawsze będzie polonez na wieki wieków.

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
Mam odmienne zdanie.Przy braku doświadzenia ,a nie chcesz uzywać przecież zielonego guzika,
nie warto pakować sie w drogi sprzęt(nowy).Nauka skutecznego fotografowania trwa dość długo,a efekty sa niewymierne.
"BEZEDURA" cytując klasyka.
W technikum na wajchach dawali nam tępe pilniki. Z jakiej paki? Żadnego logicznego wyjaśnienia to nie miało. Co z tego że jesteś uczniem?
Jako uczeń masz prawo sknocić. A belfer jest po to żeby cię nakierować. Nie widzę sensu nauki na kiepskim sprzęcie (czy to pilnik czy aparat).
Możesz nauczyć się złych czy wręcz buraczanych nawyków. Dlatego myślę że jak już się uczyć o od razu na czymś konkretnym, solidnym.
Mam nauczkę po sobie. Kupujesz badziew, to kupujesz dwa razy. Przerobiłem to nie raz i widzę z własnego doświadczenia że kupowanie sprzętu słabszego czy gorszego po prostu się nie opłaca.