Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: 5D mk i czy 60s

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 5D mk i czy 60s

Cytat Zamieszczone przez Iorweth Zobacz posta
    chyba macie racje. Lepiej będzie wziąć cropa i dobre szkła niż FF i z braku funduszy słabe szkło
    crop z najlepszymi szklami nie da takiej jakosci jak FF

wlasnie dla pejzazu i pertretu , przede wszystki portetu FF ma sens i zalety.

Jesli raz wezmiesz do reki FF w celu portretowania , nie bedziesz wiecej chcial widziec aps. Wynik bedzie duzo lepszy , pracuje sie dutzo latwiej , zuelnie inne przejscia tonalne / c5 1 jest do tego celu swietny )

aps to jesli potrzebujesz mobilnosci.
    Pejzaz i Portret wymagaja jakosci.

Zastanow sie , kto udziela porad , zobacz jakie zdjecia robia autorzy porad .
    Jestem swiadkiem wielu blednych podpowiedzi na forach .wielu osobom zalezy na przepchaniu swojej wersji w sensie " ja mam racje"

pejzaz , portret - FF , tym bardziej , ze cenowo trafia pod strzeche.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta

Jestem swiadkiem wielu blednych podpowiedzi na forach .wielu osobom zalezy na przepchaniu swojej wersji w sensie " ja mam racje"
    cale szczęście ze jesteś na tym forum,gdyż albowiem tylko ty masz racje a racja twoja wyższa niż inne racje

Ostatnio edytowane przez becekpl ; 09-11-2014 o 16:30
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    cale szczęście ze jesteś na tym forum,gdyż albowiem tylko ty masz racje a racja twoja wyższa niż inne racje
    Ten typ tak ma, to jest znany z pl.rec.foto.cyfrowa "jansal" AKA "XX YY" i inne pochodne nicki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    crop z najlepszymi szklami nie da takiej jakosci jak FF

wlasnie dla pejzazu i pertretu , przede wszystki portetu FF ma sens i zalety.

Jesli raz wezmiesz do reki FF w celu portretowania , nie bedziesz wiecej chcial widziec aps. Wynik bedzie duzo lepszy , pracuje sie dutzo latwiej , zuelnie inne przejscia tonalne / c5 1 jest do tego celu swietny )

aps to jesli potrzebujesz mobilnosci.
    Pejzaz i Portret wymagaja jakosci.

Zastanow sie , kto udziela porad , zobacz jakie zdjecia robia autorzy porad .

pejzaz , portret - FF , tym bardziej , ze cenowo trafia pod strzeche.
    Bechamot - masz 100% racji.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Jeśli głównie krajobraz i portret to celowałbym w FF.
    Stare 5D i np. Tamron 28-75 i masz sprawę załatwioną. 3500 powinno wystarczyć na całość.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

i to w każdym temacie
    60 już przekroczonych, czekam na aktywność w giełdzie
    SONY

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Kurczaki, jeżeli tylko ff daje porządny obrazek w landszaftach, to wystawiam swoją puchę

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

E tam, żadne ff z najlepszymi szkłami nie da takiej jakości jak średni format. Autorze wątku, nie słuchaj Bechamota tylko kupuj aparaty na literkę H lub M!
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    E tam, żadne ff z najlepszymi szkłami nie da takiej jakości jak średni format. Autorze wątku, nie słuchaj Bechamota tylko kupuj aparaty na literkę H lub M!
    :-)))))
    i oczywiscie mialbys racje , gdyby nie moja uwaga " FF cenowo trafia pod strzeche"

najtansze MF z jednym obiektywem sa 8 - 10 razy drozsze - to raczej daleko od strzechy , przynajmniej w RP

Pentax 645D 40,0 MP Mittelformat Digitalkamera (Kit mit 55mm F2.8 Objektiv) | eBay

Stalo sie faktem , wlasciwie wszyscy zaawansowani amatorzy dzieki nizszym cenom juz przeszli albo przechodza na FF.
    Szczegolnie w pejzazu , portrecie zalety sa bezdyskusyjne.

Chyba nawet co bardziej zaawansowani pejzazysci / portrecisci na tym forum sa od dawna na FF.

Takie sa fakty - nie da sie osiagnac takich przejsc tonalnych, koloru, przenoszenia kontrastu na aps , jak na FF - co ma znaczenie w pojazazu - bo o co chodzi w pejzaazu ?- chyba nie o wstrzasajacy reportaz wojenny .
    W pejzazu forma , nastroj staje sie trescia .
    Ci ktorzy pozostali w aps i robia rownie ladnie jak kiedys, sa dzisiaj na stracoenej pozycji , szczena raczej ogladajacym nie opada , co zdaza sie czesto wlasnie przy FF.
    Ludzie sie opatrzyli przez ostatnie lata jakosci aps , poziom wzrosl , wymaganie tez.
    Nie ma wyboru .
    jesli kiedys nowy MF dojdzie powiedzmy cenowo do 12-14 k pln , znajdzie w pejzazu , portecie z pewnoscia szerokie zastosowanie.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ten typ tak ma, to jest znany z pl.rec.foto.cyfrowa "jansal" AKA "XX YY" i inne pochodne nicki.
    ...tzw." tyfus plamisty"?

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów