Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: 600d a 700d

Coś już napisał

Domyślnie Odp: 600d a 700d

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    wszystko jest mozliwe , ale ja wole konkrety od gdyban i przypuszczen , oraz domoroslych teorii.
    więc przeczytaj jeszcze raz co napisałem na temat swoich obiektywów. Nie ma tam nic na temat tego, że każdy "pacjent" jest zdrowy

jesli ludzie pisza, ze ten tamron ma slaby AF , to ja wiem - czlowieku masz nieskalibrowany obiektyw
    to też w większości przypadków jest lekarstwem dal tych, którzy uważają, że maja mydło na otwrtej przyslonie

Wole fakty od przypuszczen.

Niechetnie , ale pokazuje ten przyklad , dlatego ze wiem o czym mowie , w odroznieniu od niektorych wypowiedzi , gdzie nie zdaja sobie w ogole sprawy ze zjawiska.

nieswiadomosc jest bloga :-)
    mam nadzieję, że nie próbujesz mi wmówić tego, że żyje w iluzji dobrze pracujących swoich obiektywów
    Canon 5dmkII, 2x6d, 7d, EF 70-200L 2.8 mkII, EF 135 f2, EF 17-40L, Sigma 85 1.4, Sigma 50 1.4 ART, Sigma 35 1.4 ART, YN-568EXx3, YN-560EX, YN-622C, Manfrotto, SLIK, Tamrac, Lowepro, SanDisk, Eizo

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez C>N Zobacz posta

mam nadzieję, że nie próbujesz mi wmówić tego, że żyje w iluzji dobrze pracujących swoich obiektywów
    alez skad , nigdy bym sie nie osmielil.
    chce tylko pokazac , ze jest to bardzo przydatna funkcja , dzieki ktorej mozna zaoszczedzic wiele pieniedzy.

calosc wychodzi taniej dzieki unikaniu przez nia warsztatu.

Twoje Obiektywy podlagaja tym samym prawom jak moje i kazde inne.
    W L-kach jest duzo lepiej , choc tez warto o pare procent rozdzielczoscui i powtarzalnosci zawalczyc.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    ale Ty się uparłeś na mikrokalibrację, której nie ma w żadnym z rozważanych body i nie dociera do Ciebie, że 60d dla większości osób pod wieloma względami jest lepszą puszką niż 650 czy 700d.
    TO WSZYSTKO i nie musisz podawać przykładów kalibracji, które sobie robiłeś, bo może się trafić obiektyw dla którego Ci braknie skali.
    ja sie w ogole nie uparlem
    jestem tylko uprzejmy i uzasadniam swoje stanowisko , choc przeciez tego robic nie musze.
    jesli uwazasz ze to jest niepotrzebne i bez sensu , to oczywiscie masz do tego prawo.

Dieki temu zaoszczedzilem na kalibracji z 20 obiektywow , i to co jakis czas trzebaby powtarzac. dzieki temu wiem takze , co poprawek nie wymaga.
    Tak ogolnie - wszystkie nie L-ki wymagaja kalibracji , L-ki raczej niewielka , ale zdazaja sie paskudne wyjatki.
    oczywiscie nie znam wszystkich konstrukcji , pisze o tym co mam / mialem , a sa to typowe rzeczy ktore ludzie uzywaja.

Jak wspomnialem trzeba tez kalibrowac np drogie zeissy , ktore sa przeciez MF.

Nie ma sensu sie upierac , ze jest to funkcja niepotrzebna.
    Ale - prosze bardzo.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Ile razy pojawia się takie pytanie to rozwija się taka sama dyskusja, której obserwacja za każdym razem mnie irytuje:

- chcę kupić xxxD
    - nie, nie kupuj, to badziew, xxD jest lepszy, większy i ma górny wyświetlacz

Ludzie. xxxD też są dla ludzi. Ja w nich cenię cenę, poręczność, małą wagę i dyskretniejszy wygląd. I mniej będzie mi go szkoda jak go upuszczę czy ktoś mi go, odpukać, buchnie. W warunkach amatorskich zdjęcia da się robić równie dobrze. Jako amator i tak nad każdym muszę się zastanawiać na tyle długo, że regulacja dwóch parametrów jednym kółkiem nie stanowi dla mnie problemu.

Ja rozumiem skąd to parcie na xxD. Pytanie zostało zadane na forum, na którym udzielają się profesjonaliści oraz zaawansowani pasjonaci. Ja udzielałbym podobnych odpowiedzi każdemu, kto mnie, zapalonego kolarza, zapyta się o to jaki rower górski sobie kupić. DLA MNIE musi to być rower jak najlżejszy, z osprzętem z górnej półki, by zapewnił dobre tempo jazdy i nie zawiódł mnie przy hamowaniu czy szybkiej zmianie przełożeń pod obciążeniem, w błocie i śniegu. Ale to jest DLA MNIE. Większość ludzi NIE JEST MNĄ. Większości ludzi mnóstwo radości sprawi rower o wiele prostszy i tańszy, bo oni nigdy nie będą zwracali uwagi na to, że bieg muszą sobie zmienić przed podjazdem a po błocie i tak nie jeżdżą bo nie lubią.

Wracając do tematu. Różnic między 600D a 650D jest więcej niż 650D i 700D. I jestem zdania, że spośród tych dwóch ostatnich warto kupić tańszy. Nie wiem czy są jeszcze gdzieś nowe 650D. Dla mnie czynnikami, które skłoniły mnie do 650D są lepszy AF oraz wbudowane bezprzewodowe sterowanie lamp błyskowych, o którym nikt dotąd chyba nie wspomniał. Z aparatu jestem bardzo zadowolony.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

bechamot uzasadniasz swoje stanowisku, które w tym wątku jest bezsensowne, bo nikogo nie obchodzi mikrokalibracja KTÓREJ NIE MA W ŻADNYM Z BODY KTÓRE CHCE KUPIĆ TWÓRCZYNI WĄTKU. Nie możesz tego pojąć?
    A ogólnie większość ludzi z tego forum wie co to jest mikrokalibracja i do czego ona służy i że jest przydatna/lub nie jest przydatna, ALE TO NIE WĄTEK OD ROZMÓW NA TEN TEMAT.
    Rozmawiamy o tym jaki wybrać aparat pomiędzy 600/650/700d i doszedł 60d nie ma tu żadnego z mikrokalibracją KONIEC.
    Jak autorka nie jest przekonana do 60d to też bym wziął 650d bo na pewno będzie tańszy niż 700d tylko tak jak piast9 pisze nie wiem czy są jeszcze nowe.
    SONY

Można kupić używkę za dużo mniejsze pieniądze - moje 600d miało 10 tys.przebiegu przy sprzedaży, gwarancję i cały dodatkowy osprzęt, który też kosztuje. Wizualnie jak nowe, a cena wiadomo - trzaśniesz drzwiami sklepu i już 15% spada...
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Cytat Zamieszczone przez Zowa Zobacz posta
    Można kupić używkę za dużo mniejsze pieniądze
    Muszę przyznać, że ja się nieco obawiam kupowania używanej elektroniki. Tzn. muszę znać źródło osobiście, żeby się zdecydować na takie rozwiązanie.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Poparłem zakup 60d, ponieważ koleżanka ma już jakieś doświadczenie, używała a350. 60d mz jest aparatem bardziej rozwojowym, chociaż już 400d przerabia osiągami a350 na kotlety. Że więcej waży? Czasem to zaleta. Że nie ma mikro regulacji? Wiele aparatów jej nie ma, podobnie jak stabilizacji obrazu, ale to tak na boku, tego nie ma żaden canon. Jak z rowerem - jego wybór zależy od potrzeb i portfela kupującego, w tym przypadku kupującej.

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Jak z rowerem - jego wybór zależy od potrzeb i portfela kupującego, w tym przypadku kupującej.
    I tu jest pies pogrzebany, bo pokazaliście mi ciekawą alternatywę, czyli 60d, ale teraz ja sama muszę się zastanowić, czy jestem w stanie więcej kasy teraz wydać oraz czy mi ten aparat rzeczywiście leży w ręku, bo różnica jest jednak spora w gabarytach - dla niezbyt dużych dłoni szczególnie.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

do sklepu pomacać 700d i 60d zobaczysz co wygodniejsze
    SONY

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    do sklepu pomacać 700d i 60d zobaczysz co wygodniejsze
    Wczoraj 70d macałam i zupełnie inaczej leży niż zaprzyjaźniony 600d A plastik i guma 70d po prostu mocują go w ręku - ergonomia na pierwszy rzut oka naprawdę niezła

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów