Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Tamron 17-50 uszkodzona soczewka

Domyślnie Tamron 17-50 uszkodzona soczewka

Witajcie,

Nowicjusz więc wybaczcie jak się okaże że pytam o oczywistości, ale szukałem - nie znalazłem. Otóż mam Tamrona 17-50. Kupiłem z drugiej ręki i okazało się, że między soczewkami był piasek/pył. Wyczyszczenie soczewki skończyło się starciem powłoki antyrefleksyjnej. Piasek/pył ją uszkodził. W jednym zakładzie powiedzieli, że nie mogą znaleźć części zamiennych, w innym powiedzieli, że się nie opłaca. Pan próbował doczyścić, ale przyznał mi rację, że to powłoka jest już do bani.

Czy wie ktoś gdzie można kupić/zamówić taką soczewkę? Czy to się opłaca? Czy zna ktoś miejsca sprzedaży używanego sprzętu poza allegro i ebay? Może trafiłaby się jakaś sztuka na części....

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Tamron 17-50 uszkodzona soczewka

napisz do serwisu ile to kosztuję Foto-Technika: Obiektywy, statywy, aparaty fotograficzne, akcesoria fotograficzne ale pewnie taniej będzie kupić uszkodzony egzemplarz jako "dawce organów" lub pomyśl o czymś nowym

--- Kolejny post ---

chodzi o tą soczewkę http://www.ebay.com/itm/TAMRON-17-50...item418a167a44
    Ostatnio edytowane przez FOTO-PAN ; 07-11-2014 o 01:01

Pisałem już do nich - kazali przysłać do wyceny - trochę się to mija z celem, bo albo mogą wymienić albo nie.

I nie chodzi o tą soczewkę, a o tą następną, zaraz pod nią

Tak właśnie myślałem o jakimś trupie, ale trupy poniżej 500 setek nie schodzą... To dużo...

Uzależniony

I co , udalo sie zreanimowac ? Czy moze do sprzedania ?

Wysłałem do naprawy. Trzeba było wymienić wszystkie soczewki, ustawić itp. Prawie 500zł. Obiektyw wrócił, zrobił 10 zdjęć i padła cała przysłona. Reklamacja uznana, odesłałem z powrotem, naprawili. Obiektyw doszedł i jak go rozpakowałem to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać - jedna z wewnętrznych soczewek jest umorusana smarem.... W ramach przeprosin powiedzieli że wezmą znów do naprawy z przesyłką na swój koszt.... No i w tym miejscu jak na razie historia się kończy...

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

To oficjalny serwis tamrona ten z Gdańska?
    masakra
    SONY

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Do trzech razy sztuka!

Tak, to oficjalny serwis Tamrona... Każdemu się może zdarzyć, ale dlaczego akurat mi???

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez WiktorB Zobacz posta
    Tak, to oficjalny serwis Tamrona... Każdemu się może zdarzyć, ale dlaczego akurat mi???
    fuszerke odwalają mi jak kalibrowali to plz "kalibracja przeprowadzona zgodnie z wymogami" dziękuję, dobranoc i tyle
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez WiktorB Zobacz posta
    Wysłałem do naprawy. Trzeba było wymienić wszystkie soczewki, ustawić itp. Prawie 500zł. Obiektyw wrócił, zrobił 10 zdjęć i padła cała przysłona. Reklamacja uznana, odesłałem z powrotem, naprawili. Obiektyw doszedł i jak go rozpakowałem to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać - jedna z wewnętrznych soczewek jest umorusana smarem.... W ramach przeprosin powiedzieli że wezmą znów do naprawy z przesyłką na swój koszt.... No i w tym miejscu jak na razie historia się kończy...
    Serwisanci tez się pewnie tam zmieniają. Ja naprawiałem 17-50 2 lata temu, nie działał pierścień ogniskowej, guma wyciągnięta, luzy, itd. Po 3 dniach dostałem obiektyw i gdyby nie numer seryjny to nie uwierzyłbym że obiektyw jest mój. Szkła wyczyszczone idealnie, na gumach zero śladu użytkowania, działał jak nowy. Może to dlatego, że zaniosłem osobiście

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów