Zamieszczone przez
Bechamot
nie sprawia mi zadnej przyjemnosci krytyka , jestem daleki od zloscliwosci.
staram sie byc rzeczowy i konkretny.
To sa chaotyczne , nieuporzadkowane , nieestetyczne kadry.
Powazne bledy techniczne - zazolcenie na zdjeciach kolorowych.
Wartosci RGB dla bialej sukienki , czy koszuli jakie odczytalem to 244,241,232. I to widac. Widac rowniez na chmurach o kolorze sr..... ki
Zdjecia czarno biale - szaro , buro , ponuro. Bardzo zaweziles zakres tonlany , za niski kontrast.
Jestem jeszcze przyzwyczajony do czerni i bieli z bromu , W cyfrze da sie tez je osiagnac -biel i czern to sa wartosci.
Tylko zdjecie nr 14 i numer 10 sa uporzadkowane , ale na zdjeciu 10 masz powazne bledy tonalne , zwroc tez uwage na prawa reke zdj 10 - to trzeba wyretuszowac.
jesli pozwolisz to sciagne ze dwa zdjecia czarno biale i pokaze o ile moze byc lepiej nawet z jpeg.
przykro mi to powiedziec ale to jest na b. niskim poziomie.
Wieza Eifla sama przez sie nie gwarantuje odpowiedniego poziomu zdjcia.
Skaczacy gosc przez lancuchy - widziales tlo - jakies smietniki , cholera wie co to i po co ? Czy to ma sens - puszczanie goscia przez lancuchy na tle smietnikow - to nie ma sensu a pokazales nieladnie.
Calosc nielegancka ... no dobrze nie chce za bardzo sie rozpisywac. Podkreslam jeszcze raz - zero zlosliwosci z mojej strony, nie gniewaj sie - ja to wszystko widze na zdjciach . Moim zdaniem sa nieudane , poza 10 i 14 , ktore nalezy poprawic zanim wyjda w swiat.