Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 146

Wątek: EOS 7D Mark II czy EOS 6D

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: EOS 7D Mark II czy EOS 6D

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Co do tematu 7D+70-200 L is jak na moje. W końcu po to ma stalilizator żeby go użyć.
    zdjęcia psów w ruchu to czasy, przy których już stabilizacja schodzi na dalszy plan...

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    małzonka jedzie,ja biegne.I po problemie
    ha, często mam tak samo, a żonę wymieniem czasami na syna

Co do cięzaru.
    Waga body typu 7d + 70-200 to spora waga i nic dziwnego, że komus może to nie odpowiadać.
    Dlatego minimalnie lżejsze body plus szybka, jasna stalka wygodniejszym rozwiązaniem byc może
    Canon 5dmkII, 2x6d, 7d, EF 70-200L 2.8 mkII, EF 135 f2, EF 17-40L, Sigma 85 1.4, Sigma 50 1.4 ART, Sigma 35 1.4 ART, YN-568EXx3, YN-560EX, YN-622C, Manfrotto, SLIK, Tamrac, Lowepro, SanDisk, Eizo

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez C>N Zobacz posta
    Waga body typu 7d + 70-200 to spora waga i nic dziwnego, że komus może to nie odpowiadać.
    Prawda ,ale zmiana ciężaru o 200 g nic nie zmienia,dalej jest to kula o nogi .
    Zmiana wagi sprzetu z 2,5 kg na 0,5-,7 kg- , pewnie zmienia.
    Zreszta róznica jest duża w odczuwaniu wagi , czy nosi się sprzęt w łapach(pokazy) czy w plecaku .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Ja mam problem : nie lubię robić czegoś tak idiotycznego ,jak jazda na rowerze.
    Problem rozwiazałem:
    małzonka jedzie,ja biegne.
    Nie lubię biegania, jak mogę jechać na rowerze
    Ale lubię niezbyt ciężki plecak - 300/4L dość lekkie szło, 50D niezły kloc, do tego inne jakieś szersze szkiełko Tokina 28 mm, waga na plecach da się odczuć - nie chcę więcej "wozić".

Co do wątku, to 70D+70-200/2,8 jest moim zdaniem dobrym wyborem.

P.S. Temat lekko się "rozjechał", zamiast o foto, to o masie - 7D2 - 910g; 6D - 680g; 70D - 675g (bez baterii).
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 06-11-2014 o 00:02

Miasto
    Warszawa

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
    Jeśli chodzi o masę - różnice nie są bardzo duże, więc jestem gotowa powalczyć .

7d Mark II i 70d są lepsze do sportu-szybsze, natomiast 6d ma pełną klatkę więc pewnie lepiej pracuje przy słabym świetle i generalnie oferuje dużo więcej (jeśli sie mylę, proszę krzyczeć).
    Chyba, że różnice wcale nie są ogromne?
    Jestem studentką grafiki, więc zapewne taki sprzęt stanie sie też po części narzędziem pracy. Charty w ruchu piękne, ale nie na nich świat sie konczy. Trudna decyzja.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Mufffinka Zobacz posta
    Trudna decyzja.
    Bardzo łatwa. Zresztą znasz różnice między tymi aparatami i w moim odczuciu prawidłowo oceniasz je pod siebie. 6D jest dla Ciebie

Coś już napisał
    Miasto
    niewielka

Roznice sa - moze nie ogromne, ale sa. Przesiadlem sie z 7d mk l na 6d. "6" jest lzejsza i zgrabniejsza, choc nie tak "pancerna" i chyba troche gorzej wyprofilowana - wieksza frajde mialem z trzymania "7", ktora po prostu "kleila" sie do reki. Jakosc na wyzszych ISO bezapelacyjnie na rzecz "6", rowniez RAW z "6" lepiej sie obrabia. AF daje rade - ostatnio fotografowalem skaczaca tancerke i trafial. Pies jest pewnie szybszy, ale niewiele. "7" ma na pewno lepszy tryb seryjny - wieksze prawdopodobienstwo, ze w zrobionej serii zdjec trafi sie "to jedno".
    Generalnie widzialbym to tak - jesli fotografujesz w jpegach zeby wrzucac zdjecia do internetu, wybierz 7d albo 70d. Jesli robisz RAWy do pozniejszej obrobki to 6d jest zdecydowanie lepsze, ale ze swiadomoscia, ze raz na jakis czas ten najlepszy moment jednak umknie.

A tak w ogole to kup Nikona d750 z Tamronem 70-200 f/2,8 i problem z glowy ;-)
    Ostatnio edytowane przez roja ; 06-11-2014 o 07:14

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Kup 5Dmk3 - rozwiążesz problem, bo on jakby łączy 6D z 7DII
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Mam 7D mkI i wiem na 100%, że 7D mkII nie kupię. Ani żadnego aparatu APS-C.
    Jak planujesz 6D + 70-200/2,8 L IS USM II, to pomyśl o zestawie 5D mkIII + 70-200/2,8 L USM (bez IS). Cenowo chyba wyjdzie podobnie. A jak wiesz, że interesuje Cię tylko ogniskowa 200mm, to lepiej zainwestować w stałkę Canon 200/2,8 L II USM. Będzie mniej uniwersalny, ale lepszy optycznie. Na czasach 1/1250, czy 1/1600s można żyć bez stabilizacji. Mnie osobiście brak stabilizacji nie doskwiera. Gorzej jest w 7D mkI z wysokim ISO.
    A zamiast Canona 85/1,8 USM kup sobie do FF Canona 100/2,0 USM.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar RTSiak

jakość matrycy 7d może trwale uszkodzić światopogląd na temat aps-c

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    jakość matrycy 7d może trwale uszkodzić światopogląd na temat aps-c
    Oj tu bym uważał z takimi opiniami. Obecnie mam w domu 7D i 6D. I sobie testuje obydwa. Miałem wcześniej dwa inne 7D i jednego 6D.
    Mój "obecny" 7D jest z USA tzw refurbished czyli chyba ma wszystko poprawione. Odnoszę wrażenie że działa dużo lepiej niż moje poprzednie 7D
    które były kupione w Polsce i nigdy nie były w serwisie . Nawet ISO 6400 jest akceptowalne. I pisze teraz o JPEGach z puszki.
    6D faktycznie nawet ISO 10 000 ma dość czyste.
    Co do jakości wykonania to 7D to jest miód malina - najlepsze body Canona - najlepiej leży w ręku i ma najlepszą ergonomie.
    Biorąc 6D mam wrażenie że cofam się do czasów jak miałem 60D. Plastik - fantastic. Chyba specjalnie Canon to robi żeby zawodowcy kupowali 1D .
    6D ma genialną matryce ale wszystko łącznie z ergonomią jest jakby specjalnie spieprzone.

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów