Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
dlaczego ja nie mam takich dylematów?
Ja także nie mam...wiem co chcę ale że mam kryzys ekonomiczno erotyczny, to problem rozwiązuje się sam...
Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
Z oszczędzaniem na każdym gramie ciężaru też.
Śmieszy mnie jak body x dostaje 100 punktów za cięzar 889 g a body y dostaje 879 punktów za ciężar 912 g.
Podobnie głupie porównania dotyczą pojemności bagażników aut lub drogi hamowania opon , gdzie danymi można żonglować.
btw
mozna wybrać sie na wyprawę z lekkm body i lekkim obiektywem,do plecaka wrzucić : laptop,ładowarke ,2 wody mineralne niegazowane po 1,5 litra,
2 soki dla ukochanej,jedzonko,itd.W końcu okazuje się ,że sprzęt foto to tlko 20% wagi targanego sprzętu.
Problemy trzeba rozwiazywać ,a nie płakać nad nimi.
Ja mam problem : nie lubię robić czegoś tak idiotycznego ,jak jazda na rowerze.
Problem rozwiazałem:
małzonka jedzie,ja biegne.I po problemie ,to samo z ciężarem body + obiektyw: da się rozwiazać
Dobre to z tymi porównaniami, ale zależy jeszcze kto ma jakie priorytety.
Dla mnie waga sprzętu ma znaczenie piętnastorzędne. Ale są i tacy co będą gderać. Zależy czy chcesz mieć ładne foto czy lekko.
Jak lekko to może kompakcik?
Ja nie wnikam, tacham ze sobą wszystko prawie co mam. Żona czasem ma obiekcje że "po co ci to wszystko". Ale wolę czasem tachać, niż nie tachać i się okazuje że akurat to nietachane jest potrzebne.
Ech elaborat.
Co do tematu 7D+70-200 L is jak na moje. W końcu po to ma stalilizator żeby go użyć.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Świat byłby piekielnie nudny gdyby wszyscy chcieli tego samego .
Jesteś tego tak do końca pewny?