Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Pomiar światła 6D

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Pomiar światła 6D

Cytat Zamieszczone przez milsa666 Zobacz posta
    @

Rozumiem, że rajcuje was ilość zamieszczonych przez was odpowiedzi - to świadczy o wielkiej wiedzy i kompetencjach. Nabijamy ilość wpisów - nie ważne, że nie wnoszą one nic ale ich liczba jest konkretna.
    Dużo postów = TRUE fotograf, po prostu PRO.

EOT
    no juz sie tak nie unos, nikt cie nie chcial urazic
    jaki watek takie odpowiedzi
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Przy okazji testowania zakresu światłomierza wyszła dość nieprzyjemmna sprawa. Canon zawsze używał 50/1.4 jako standardowego szkła do definicji tego zakresu dla wszystkich korpusów. Ale ostatnio pojawiło się nagle 50/1.8 II, na ile sprawdziłem, tylko w 100d i 6d. W zwiazku z ta zniewaga straciłem szacunek do 6d i będę się go pozbywał.

Widocznie sam Canon uważa, że 50/1.4 jest zbyt luksusowym i profesjonalnym obiektywem, który nie pasuje do tych najmniejszych korpusów, za to 50/1.8 pasuje jak ulał. Żeby nikt nie miał złudzeń, że 6d jest nawet ćwierćprofesjonalne.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

...i dla przeznaczone dla ćwierćinteligentów

Pełne uzależnienie

ogólnie wiadomo ze to kiepski amatorski korpus do poważnego fotografowania się nie nadaje, właściwie do żadnego fotografowania się nie nadaje, tyle wad i jeszcze teraz ten światłomierz niedziałający, kupują go tylko tacy co nie chcą kupić 5D I z piątej ręki na trzeciej migawce z małym przebiegiem od płaczącego (jak sprzedaje) właściciela, a mogliby kupić przecież 40D na ten przykład, z gripem na ten przykład i zdjęcia robić i się nie wygłupiać z bida pełną klatką i jak kiedyś przeczytałem na tym forum z sigmą 50A wybieraną z kilku egzemplarzy .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

chyba zmienię system...
    Canon 5dmkII, 2x6d, 7d, EF 70-200L 2.8 mkII, EF 135 f2, EF 17-40L, Sigma 85 1.4, Sigma 50 1.4 ART, Sigma 35 1.4 ART, YN-568EXx3, YN-560EX, YN-622C, Manfrotto, SLIK, Tamrac, Lowepro, SanDisk, Eizo

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

C>n>p?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu
    Miasto
    022

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ogólnie wiadomo ze to kiepski amatorski korpus do poważnego fotografowania się nie nadaje, właściwie do żadnego fotografowania się nie nadaje, tyle wad i jeszcze teraz ten światłomierz niedziałający, kupują go tylko tacy co nie chcą kupić 5D I z piątej ręki na trzeciej migawce z małym przebiegiem od płaczącego (jak sprzedaje) właściciela, a mogliby kupić przecież 40D na ten przykład, z gripem na ten przykład i zdjęcia robić i się nie wygłupiać z bida pełną klatką i jak kiedyś przeczytałem na tym forum z sigmą 50A wybieraną z kilku egzemplarzy .
    Święte słowa

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    C>n>p?

z "p" skończyłem na analogach

może jednak nic nie będę już zmieniał, bo jeszcze wejdę w system bez wad i nie będzie na co zwalić, jak zdjęcia będą do bani
    Canon 5dmkII, 2x6d, 7d, EF 70-200L 2.8 mkII, EF 135 f2, EF 17-40L, Sigma 85 1.4, Sigma 50 1.4 ART, Sigma 35 1.4 ART, YN-568EXx3, YN-560EX, YN-622C, Manfrotto, SLIK, Tamrac, Lowepro, SanDisk, Eizo

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów