to może lepiej wróć w góry![]()
to może lepiej wróć w góry![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Ze statywem jeatem moze 3 raza uczyc siw trzeba
![]()
Canon 50d + tamron 28-75 mm f/2.8 + Canon 50mm 1.8 + Canon 70-210 f4 + Canon Speedlite 430EX II
w statywie nie ma wielkiej filozofii, rozkładasz nogi, blokujesz zatrzaski, zakładsz aparat i zrobione, chodzi o to że tak jak w przypadku gór potrafiłeś w jakiś sposób "przecietne" zdjęcie zobrazować w całkiem ciekawy sposób , tak alejka w nocy i most już poprostu wieją nudą i brakiem przemyślenia kadru.
Taka rada odemnie, to że zrobiłeś jakieś zdjęcia nie znaczy żę zaraz muszą lądować na internecie. Oczywiscie krytyka uczy itp ale takie żonglowanie jakością nie jest dobrą rzeczą. Jeżeli zajmiesz się tym za kase, zamiast oddawać dobry ciekawy materiał będziesz oddawał cokolwiek bo liczy się ilość. Taki nawyk można sobie wyrobić, wiem po sobie. Rób jak chcesz ale to jak kamień w bucie, nieważne jak drogie i markowe masz sofiksy tak kamień zawsze będzie uwierał a czasem po wyjęciu nasza podświadomość mowi ze coś wciąz jest nie tak .
13 i 16 mają ciekawe kadry reszta nie przykuwa mojej uwagi, ale mimo wszystko na Twoim miejscu popracowałbym nad balansem bieli tak dla własnej satysfakcji.
Canon 50d + tamron 28-75 mm f/2.8 + Canon 50mm 1.8 + Canon 70-210 f4 + Canon Speedlite 430EX II
Jak dla mnie nie ma porównianiaobróbka na plus- bw wydaję się teraz jakie powinno być
![]()
ernest widzisz czasem dobry oprz mojej strony dziala
Mozesz mi podealaw RAWa z 11? Chcialbym cos zobaczyc
hudy i wydumales cos ?