"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Ostatnio edytowane przez zysk ; 11-05-2016 o 21:45
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Panowie.. dziekuje za uwagiw zyciu juz jest tak ze wszystkim sie niedogodzi.. jednemu sie podoba drugiemu nie a trzeci ma jeszcze inne zdanie .. uwagi i wnioski jaknajbardziej słuszne
Wysłane z mojego LG-D950 przy użyciu Tapatalka
Canon 50d + tamron 28-75 mm f/2.8 + Canon 50mm 1.8 + Canon 70-210 f4 + Canon Speedlite 430EX II
71 - czy to zdjęcie (w którymkolwiek punkcie) jest ostre? Pytam, bo u mnie tego nie widzę. Za to widzę "coś" przy samej lewej krawędzi zdjęcia, słupek albo coś podobnego, czy celowo to zostawiłeś? Nocna dyskusja o ślubnych zdjęciach (inny wątek) każe także zwrócić uwagę na "kolorowe plamy" zasłaniające koguta, na pewno znajomi znajomych tamtej pani stwierdziliby, że to niewiadomoco i poważny błąd
72 - mam mieszane odczucia, na pewno to zdjęcie spodobałoby się babci, gdybyś je wysłał na jej telefon, ale nie jestem pewien, czy zyska uznanie na forum foto, retusz i "upiększanie" zdjęć to sprawa bardzo indywidualna, ale jakiś śmieć albo okruszek na buzi dziecka mógł zniknąć (zależnie od podejścia sińce na nogach też)
73 - wydaje mi się, że ostrość złapałeś trochę przed czubkiem nosa
Ostatnio edytowane przez r_m ; 12-06-2016 o 15:34
niestety czasem niemy wplywu na to co jest tłem fotografowanego obiektu ani tez co jest na pierwszym planie.. dlugo sie zastanawiasz czy usuwac zdjecie tylko ze wzgledu na to ze w kadrze jest niestry kwiatek czy tez kawałek slupka ( ja go nie widze) jezeli zdjeci mi sie podoba i uwazam ze jest cos warte mimo wszystko zostawiam.
Faktycznie jesli chodzi o paproszek czy smiec na twarzy dziecka mogłby zniknąc prawde mowica ogladałem to zdjecie 500 razy i nie mam zielonego pojecia dlaczego kawałek banana dalej tam jest. A co do rudej wydaje mi sie ostre jest to co byc powinno.
dzieki za krytyke![]()
Canon 50d + tamron 28-75 mm f/2.8 + Canon 50mm 1.8 + Canon 70-210 f4 + Canon Speedlite 430EX II