Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: 5d III filmowanie a migawka

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 5d III filmowanie a migawka

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czyli nie mam nic poza gadaniem na forum. Szkoda. Ja pisałem o swoich doświadczeniach i osób którym ufam. Na tej podstawie mogę stwierdzić że nigdy aparatu/kamery, które intensywnie filmowały bym nie kupił, bo boję się że może nie dawać takiego obrazka jaki bym oczekiwał. Niestety Twoje teoretyczne wywody mnie nie przekonały.
    :-)))))

poza gadaniem jest jeszcze zdrowy rozsadek
    . nie mam zwyczajku przechowywania we wlasnej pamieci linkow do informacji , mam zwyczaj zapamietywania informacje. poza tym lubie tez czytac ksiazki i czasopisma.
    INternet jako zabawa ludyczna jest niestyty w duzej czesci zrodlem wiedzy niepewnej.

zdrowy rozsadek - prosze bardzo.
    sa pomiary szumow bezlusterkowcow , np a7s. One pracuja caly czas w trybie LV z zalaczona matryca.
    pomiary wykazuja , ze sa ma poziomie najlepszych canonow i nikonow - tych z najwyzszej polki.
    Gdyby na LV sie matryca nagrzewala , szumy musialby byc wieksze. sa na tym samym najlepszym poziomie.
    bezlusterkowce nie szumia bardziej .

a teraz pomiary i zachecam do nieco wiekszej dociekliwosci niz tylko o znajomosc linkow:

1. Przypomnijmy:

N=s/f

N - poziom szumu
    f- srednia wartosc luminancji poszczegolnych pixeli
    s- odchylenie standardowe

2. wykonalem doswiadczniedla c5mk2
    Aparat na statywie , nawietlenie szarej tablicy dokladnie przy tych samych nastawach expozycji dla dwoch przypadkow :

A) 10 zdjec - naswietlanie matryca "zimna ", kolejne zdjecia w trybie pracy lustrzanym
    B) 10 - zdjec po uprzednim przejsciu na tryb LV i odczekaniu 5 minut. - matrycya "ciepla"

istotnym, jest nie tyle bezwzgledny poziom szumow , co zmiana tego poziomu po przejsciu z A na B. Pomierzone w ten sposob szumy uwzgledniaja calkowite szumy - termiczne , srutowy , obrobcze itd.

3. wyniki pomiarow N w %

A )
    1,345722525
    1,356365963
    1,366353544
    1,409951122
    1,423487544
    1,453578277
    1,456996149
    1,475800735
    1,544235265
    1,57084916

B)
    1,615833874
    1,42631745
    1,555053925
    1,457264145
    1,63018471
    1,434011663
    1,489949265
    1,31872214
    1,571428571
    1,579986833

4. Analiza statystyczna wynikow.

Weryfikuje hipoteze o rownosci rozkladu cechy N w populacjiach A i B za pomoca testu Stevensa (tzw testu serii ).

Statystyka testowa jest liczba K serii ciagu

P(K<=k(alfa,n1,n2))<=alfa

z tablic statystycznych odczytuje ze na poziomie istotnosci 0,01 k(0,01,10,10)=5.
    Zbiorem krytycznym jest zbior (2,5)

poniewaz K=11 nie zawiera sie w ( 2,5) , na poziomie istotnosci 0,01 NIE MA PODSTAW DO ODRZUCENIA HIPOTEZY O ROWNOSCI TYCH POPULACJI na korzysc hipotezy przeciwnej o ich nierownosci.

poziom istotnosci 0,01 oznacza ze na 100 takich prob przynajmniej 99 beda zgodne z hipoteza ( tzn raz moge sie pomylic , czyli raz bedzie inaczej niz mowi hipoteza , nie wiadomo dla ktorego przypadku ).

MOWIAC PO NASZEMU : W OBYDWU WYPADKACH POZIOM SZUMU JEST TEN SAM.

nikt nie uzywalby z praktykow LV , gdyby ludzie zauwazyli ze zdjecia sa bardziej zaszumione.

rawy juz wyrzucilem , ale jesli ktos nie wierzy niech sam powtorzy swoim aparatem

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Niestety Twoje teoretyczne wywody mnie nie przekonały.
    Podobnie jak nas nie muszą przekonac doświadczenia Twoich wyimaginowanych znajomych. Swojego własnego doświadczenia nie opisałes, bo "widziałem róznicę" jest własnie tylko pustym gadaniem. Sorry, to część jak jak każda inna, gdyby się zużywała to były by symptomy i tematy na forach, że o odpowiedniej adnotacji w instrukcji obsługi nie wspomnę. Albo to zjawisko istnieje, jest faktem, albo nie. Lustrzanki nie filmują od wczoraj..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

@Behamot Tyle że całe te wywody mają się nijak do tego o czym mówimy w wątku. Czyli wielogodzinnej (setki a nawet tysiące godzin) ekspozycji matrycy na światło w różnych warunkach.
    BTW: pogorszenie które zaobserwowałem nie przejawiało się w postaci zwiększonych szumów.

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Podobnie jak nas nie muszą przekonac doświadczenia Twoich wyimaginowanych znajomych. Swojego własnego doświadczenia nie opisałes, bo "widziałem róznicę" jest własnie tylko pustym gadaniem. Sorry, to część jak jak każda inna, gdyby się zużywała to były by symptomy i tematy na forach, że o odpowiedniej adnotacji w instrukcji obsługi nie wspomnę. Albo to zjawisko istnieje, jest faktem, albo nie. Lustrzanki nie filmują od wczoraj..
    Oczywiście, podkreślałem że to tylko opinie i moje doświadczenia. Zawsze myślałem że na forum można je prezentować. Nie rozumiem skąd ta napinka.
    BTW: z ciekawości poszperam trochę na forach filmowych w wolnej chwili, bo świta mi taki temat .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-11-2014 o 21:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

@Behamot Tyle że całe te wywody mają się nijak do tego o czym mówimy w wątku. Czyli wielogodzinnej (setki a nawet tysiące godzin) ekspozycji matrycy na światło w różnych warunkach.
    BTW: pogorszenie które zaobserwowałem nie przejawiało się w postaci zwiększonych szumów.

Oczywiście, podkreślałem że to tylko opinie i moje doświadczenia. Zawsze myślałem że na forum można je prezentować. Nie rozumiem skąd ta napinka.
    BTW: z ciekawości poszperam trochę na forach filmowych w wolnej chwili, bo świta mi taki temat .
    wiem dobrze o czym mowie.
    nie ma do tej pory zadnych wiarygodnych informacji , badan wskazujacych na samoczynne zuzywanie sie matrycy , jesli sie ja uzywa zgodnie z instrukcja. Nawet barwniki w bayerze sa dostatecznie stabilne.

prawdopodobnie masz konstrukcje psycho-umyslowa latwo podatna indoktrynacji i chetniej wierzysz roznego rodzaju urban legend jako rodzaj quasi specjalnej , dostepnej tylko niektorym wiedzy , niz zdrowemu rozsadkowi.
    nie ma do tej pory zadnych podstaw by przyjac ze matryca sie " wypala" sama przez sie. Sa uszkodzenia , o tym wiemy - laser , silne naswietlanie mocna lampa z niewielkiej odleglosci przez wiele godzin

Jest w sieci mase opracowan uniwerstyeckich na temat twalosci ukladow cmos , transystorow , diod. . LD . LED .
    jest dokladnie nawet badanie weryfikujace podana przez producentow ( trzech roznych ) deklarowana trwalosc LED , LD w sensorach optoelektronicznych.
    Pokrywa sie z deklarowanymi wartosciami LD powyzej 40 000 godz , LED powyzej 100 000 .

to wszystko jest do odnalezienia w internecie , wybacz ale mnie sie tego za Ciebie nie chce robic. Odszukaj sam.
    te elementy krzemowe , polprzewodnikowe beda sie tak starzec same z siebie jak piasek na plazy - no moze nie dokladnie tak .

w miare nagrzewania , starzenia , uszkodzenia szumy musza rosnac , jesli nie wiesz po co pomiar szumu :

Miasto
    Pod Tatrami

Wiem, mam konstrukcje psychiczną jakąś tam ... To jest rzeczywiście argument nie do przebicia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Wiem, mam konstrukcje psychiczną jakąś tam ... To jest rzeczywiście argument nie do przebicia .

nie martw sie. a co by bylo gdybys wierzyl np. w rychly koniec swiata ?

i tak masz szczescie z ta matryca :-))

Miasto
    Pod Tatrami

^^^^
    Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    cale szczęście ze jesteś na tym forum,gdyż albowiem tylko ty masz racje a racja twoja wyższa niż inne racje

Dzień Świra - moja racja - YouTube
    Pozwoliłem sobie zacytować /mam nadzieję że kolega becekpl nie będzie miał nic na przeciw/ .
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów