Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Kolory zdjęcia na LCD aparatu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli chodzi o wyświetlacz w 30d i 5d to odpowiada mi w 100 % , ale w moim ciemnym pokoju. Jak pstrykam fotki na dworze to jest porażka, nic nie widać. Nawet przy kontraście na maksa... Parę lat temu miałem Olympusa 8080 i tam było widać Zdjęcia na LCD nawet w ostrym słońcu
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograffik
    Tak, to dziwne? Ten "prosty" wyświetlacz jest w aparacie za 5000zł! A "jeszcze prostszy" jest w Coolpixie mojej żony - a tam kolor fioletowy widać jako fioletowy.
    Chętnie przeczytam jeszcze jakąś _merytoryczną_ wypowiedź właściciela 30D/20D.
    Bardzo dziwne. Tu bynajmniej nie chodzi o to czy LCD jest w aparacie za 5 czy 0,5 tys. To po prsotu LCD ze swoimi ograniczeniami (poklikaj w googlach - to dużo nie kosztuje). Jeśli jeszcze wziąć po uwagę wpływ światła zastanegop na obraz w monitorze (też to możesz wygooglać), to trudno się tu czegokolwiek czepiać. Co do Coopixa - a jakie są odcienie ciepłych kolorów. Co w aparacie mojego kumpla pomarańczowe jest czerwone - tak jest ok?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko
    To po prsotu LCD ze swoimi ograniczeniami (poklikaj w googlach - to dużo nie kosztuje)
    no, tylko ja bym sie spierał czy to aby nie sa rozne wyswietlacze, roznych producentów o roznych parametrach ..i jesli komus kto wydał tyle kasy na aparat akuratnie ten jeden przeszkadza to ma do tego pełne prawo..jesli cos jest nie tak to mowmy o tym a nie uznawajmy - tak pewnie musi byc:wink:..

a co do powolywania sie na cene..na logike to nawet taka duperela jak wyswietlacz, powinna byc chyba ciut lepsza niz w pierwszym lepszym kompakcie ..a moze sie myle ??

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 13-04-2006 o 23:56

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    no, tylko ja bym sie spierał czy to aby nie sa rozne wyswietlacze
    Voila! Specjalnie podaję przykład Coolpixa, bo 1) wiem o czym mówię, bo go posiadam; 2) jego LCD pokazuje kolor fioletowy znacznie lepiej niż LCd Canonowski.

Przyznam się, że topic zaczyna mnie męczyć. Chciałem uzyskać odpowiedź na pytanie: "czy to jest normalne w Canonie 30D?", tymczasem dostaję sugestię niemalże googlania cen wyświetlaczy LCD

(Dzięki Kubak82, widzę że rozumiesz mój "problem").
    Canon 30D | obiektyw do KITu | Praktica MTL5 | Zenit 12XP

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Taki problem miały chyba też pierwsze wersje 5d (jeśli dobrze pamiętam) i rozwiązywało to nowe oprogramowanie... może tu będzie podobnie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograffik
    (Dzięki Kubak82, widzę że rozumiesz mój "problem").
    szkoda tylko, ze nie mialem "w recach" 30d i nie mam zadnego porownania..moze faktycznie tak jak pisal Michal-Czuba- to kwestia "nowosci i niedopracowania" pierwszych modeli i kolejny soft to zmieni??to calkiem mozliwe, biorac pod uwage ze to soft odpowiada za wyswietlanie kolorow w TV..chcialbym pomoc ale zanim przeskocze na 30d.. ..moze wczesniej ktos z obecnych posiadaczy sie wypowie:grin?

pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

A moj wyswietlacz w 30D pokazuje OK kolorki. Mam nieskalibrowany monitor w laptopie ale mniej wiecej jest to samo na aparacie i na laptopie. Moze to kwestia regulacji tak jak w monitorach i trzeba zaniesc do seriwsu?

Moj drugi aparat Fuji S7000 wyswietla barwy duzo cieplejsze na swoim wyswietlaczu. Zdjecia tez robi o cieplejszych barwach. Nie znam sie na tym ale tak jak laik powiem ze zdjecia z Fujika sa bardziej kolorowe niz z 30D. Wiec chyba wyswietlacz tu i tu dziala prawidlowo. Ale jak popatrze na ekranie laptopa to zgodne z rzeczywistoscia są zdjęcia z Canona. Roznice mimo wszystko sa niewielkie ale zauwazalne.

Pozdrowki
    Paweł
    Ostatnio edytowane przez Paweł Grabowski ; 14-04-2006 o 08:58
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów