Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
(...)

Jsli nie kalibrowales monitorow to nie podpinaj zadnego profilu.
Eizo - jak sie sprawuje w porownaniu do retina? Zmienilem jednak profil na CIE RGB, denerwuje mnie dominowanie czerwieni, mozna to w kazdej chwili przywrocic do fabrycznych ustawien. Mam jeszcze inne pytanie. Ciagle widze, ze mimo wywalania Akamei ustawia mi w cookies swoj plugin, poza tym niektore polskie strony instaluja "niepotrzebki". Grzebiac w moim elementarzu youtube znalazlem tutorial jak blokowac strony, na ktore wprawdzie chodzilem - natomiast nie chce ich wiecej widziec i nie chce aby mi zoastawialy cookies. Po edycji foldera private okazuje sie, ze zmiany sa systemowo zablokowane. jest jednak informacja, ze zmiany mozna dokonac na kopii foldera. Nie jestem komputerowym guru i nie chce sie bawic w rzeczy na ktorych sie nie znam i wydaje mi sie, ze jezeli wpisze w duplikat adres strony, ktora chce blokowac to bedzie dzialalo, ale chyba musze ta strone ustawiona fabrycznie - usunac aby zmiana dzialala. Czy mozna jednakze zapisac zmiane i beda wtedy dwa: folder private i jego kopia ???