Pokaż wyniki od 1 do 10 z 106

Wątek: Użytkownicy mac

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie Odp: Użytkownicy mac

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Powiem szczerzee ze najbardziej by mi pasowala wersja Office 365 Home. Ze wzgledu na ilosc licencji. Mam (a w zasadzie zaraz bede mial) w domu 4 laptopy (2Win i 2Mac) i 4iPhony i iPad.
    Potrzebowalbym conajmniej 3 licencji na laptopy i o ile by to jakos rozsadnie chodzilo 2 mobilne.
    Cena 10$ (33PLN) za miesiac, platne do konca zycia . Place juz abonametn za PS CC i nie wiem czy chce jeszcze jeden, chociaz ze skypa tez sporo kozystam i place, wiec czesc kosztow by sie zredukowala.

Jak nie to pozostaje Office for Mac Home and Students 140$, ale tylko raz.

Ciezka sprawa
    Przy takiej ilosc sprzetu to tylko wielostanowiskowa, ja potrzebuje singla i raczej jednorazowo platne bo update mnie nie obchodza, pod win pracowalem na office 2003 i wystarczala, w zasadzie to potrzebuje tylko arkusz i edytor, reszta nie. Przy miesiecznym abonamencie masz chyba update za darmo. Tak jest z Adobe, przy jednorazowym kupnie uaktualnienia okolo $400. Znizke na studenta mam.
    Inna sprawa, ze Apple dalo mi muke, kupilem w dzien premiery 16 pazdziernika, za upgrade do SSD 256 doplacilem 250 a dzisiaj obojetnie co sie wezmie czy dysk 1T czy SSD256, nie ma doplaty. Sprobuje w piatek, bo wczesniej nie dam rady pojechac do sklepu i pogadac.
    Ostatnio edytowane przez trumil9 ; 06-11-2014 o 08:36

Bywalec
    Miasto
    usa

Sorry za dubel jestem poza edycja ostatniej wiadomosci. Bardzo mnie interesuje jaki profil monitora (kolor) macie ustawiony na swoich makach

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    Sorry za dubel jestem poza edycja ostatniej wiadomosci. Bardzo mnie interesuje jaki profil monitora (kolor) macie ustawiony na swoich makach
    Profil monitora ktory powstal po kalibracji. Ja mam np. zewnetrzny monitor Eizo (wide gamut) ktory jest podlaczony do retiny 15tki. Kazdy monitor ma podpiety swoj skalibrowany profil.

Eizo ma 80cdm/2 oraz punkt bieli na 6000K (lepszy match z odbitkami). Retina ma tak samo.

Jsli nie kalibrowales monitorow to nie podpinaj zadnego profilu.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec
    Miasto
    usa

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    (...)

Jsli nie kalibrowales monitorow to nie podpinaj zadnego profilu.
    Eizo - jak sie sprawuje w porownaniu do retina? Zmienilem jednak profil na CIE RGB, denerwuje mnie dominowanie czerwieni, mozna to w kazdej chwili przywrocic do fabrycznych ustawien. Mam jeszcze inne pytanie. Ciagle widze, ze mimo wywalania Akamei ustawia mi w cookies swoj plugin, poza tym niektore polskie strony instaluja "niepotrzebki". Grzebiac w moim elementarzu youtube znalazlem tutorial jak blokowac strony, na ktore wprawdzie chodzilem - natomiast nie chce ich wiecej widziec i nie chce aby mi zoastawialy cookies. Po edycji foldera private okazuje sie, ze zmiany sa systemowo zablokowane. jest jednak informacja, ze zmiany mozna dokonac na kopii foldera. Nie jestem komputerowym guru i nie chce sie bawic w rzeczy na ktorych sie nie znam i wydaje mi sie, ze jezeli wpisze w duplikat adres strony, ktora chce blokowac to bedzie dzialalo, ale chyba musze ta strone ustawiona fabrycznie - usunac aby zmiana dzialala. Czy mozna jednakze zapisac zmiane i beda wtedy dwa: folder private i jego kopia ???

Uprawnienia umieszczania postów