Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 106

Wątek: Użytkownicy mac

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Użytkownicy mac

Dzięki Usjwo. Też jestem przyzwyczajony i biegły w MSOffice, kiedyś próbowałem innych, m.in. OpenOffice i szybko się poddałem.
    A ten pakiecik standardowo dostarczany z systemem?

A co powiecie o drukowaniu, szczególnie o kontroli kolorów? Wczoraj, na przykład, drukowałem coś z Corel DRAW i okazało się, że jeden drobny ptaszek decydował o tym, czy drukarka posługuje się ustawieniami globalnymi, czy specyficznymi dla aplikacji. A chciałbym, żeby było tak jak napisał Banan o monitorze: raz ustawiam i zapominam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Panowie a jaki OSX macie na swoich mac'ach ja wczoraj zainstalowałem najnowszy Yosemite wcześniej Maverick, ogromny plus to oczywiście instalacja która przebiegła praktycznie sama ja musiałem kliknąć dwa razy "dalej" i co najlepsze wszystko zostalo tak jak na poprzednim systemie nawet zachowały mi się zakładki z safari z których korzystałem przed instalacja. A co do samego systemu, wygląd moim zdaniem na plus lecz wydaje mi się ze niektóre aplikacje chodzą wolniej np. PS niektóre czynności zajmują trochę więcej czasu niż na Mavericku oby sytuacja się poprawiła przy pierwszym update.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Póki co używam Mavericksa, nie mam potrzeby instalowania Yosemite (choć iCloud już nie działa). Na razie dla Yosemite nie ma aplikacji Canona.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Mialem Liona, Mountain Liona, Mavericksa i teraz yosemite. Upgrade do yosemite byl najlepszey bo wszystko praktycznie dzialalo na starcie. W marvericksie byly problemy z niektorym programami przez pierwsze dwa miesiace.

Yosemite wyglada super. Mozna w koncu miec ciemny pasek menu (jak w Ubuntu ) i ogolnie nowe czcionki poprawiaja czytelnosc i dodaja swiezosci systemowi. Na retinie ten system wyglada wysmienicie

Uzywam tez MS Office 2011 na przemian z iWork. Wiadomo, pliki excella czy worda to standard na swiecie i dobrze jest miec opcje ich edycji na maku. Open office jest ok ale to ciagle program ktory wyglada jak z roku 2000.

Gimp na OSX dziala super, PS oraz PSE tak samo.

Jesli potrzebuje uzyc windowsa albo linuxa to do tego celu wykorzystuje Parallels 10 - swietny program do wirtualizacji. Mozna miec rozne systemy na roznych pulpitach i tylko przelaczac je gestami gladzika albo myszy - miodzio

Na macbookach z retina Yosemite, podobnie jak Mavericks czasami przycina przy animacjach ale tak bylo zawsze. Od czasu do czasu trzeba zresetowac pamiec SMC i nie ma problemu.

Zewnetrzny monitor mozna podlaczyc do Macbooka kablem thunderbolt -> dvi (display port) i smiga pieknie.

Jesli macie jakies pytania odnosnie retiny 13tki albo 15tki to piszcie smialo. Mam porownanie jak chodzi lightroom na obu.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Jesli macie jakies pytania odnosnie retiny 13tki albo 15tki to piszcie smialo. Mam porownanie jak chodzi lightroom na obu.
    Ja mam pytanie odnosnie konfliktu wifi i bluetooth. Szczegoly kilka postow wyzej. Spotkales sie z takim problemem?

Co do systemu to wczesniej tez mialem Mavericks'a a od niedawna uzywam Yosemite. Wrazenia po przesiadce jak najbardziej pozytywne.
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    Ja mam pytanie odnosnie konfliktu wifi i bluetooth. Szczegoly kilka postow wyzej. Spotkales sie z takim problemem?

Co do systemu to wczesniej tez mialem Mavericks'a a od niedawna uzywam Yosemite. Wrazenia po przesiadce jak najbardziej pozytywne.
    Nope. Dlatego ze na 15tce jestem na kablu (bez wifi) a na 13tce tylko wifi ale nie uzywam na nim bluetooth.

Szczeze mowiac to nie slyszalem o takich problemach wczesniej.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    A ten pakiecik standardowo dostarczany z systemem?.
    Tak dobrze nie ma. Nikt nie bedzie karmil konkurencji . Kosztuje chyba 120EUR (albo USD, nie pqamietam), chyba na dwa komputery.
    Mozna tez kupic w abonamencie tak jak PS CC6, za pare Euro miesiecznie.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Tak dobrze nie ma. Nikt nie bedzie karmil konkurencji . Kosztuje chyba 120EUR (albo USD, nie pqamietam), chyba na dwa komputery.
    Mozna tez kupic w abonamencie tak jak PS CC6, za pare Euro miesiecznie.
    Chodzi mi o coś o nazwie "Pages" i "Numbers" - czy to jest w systemie i jaką ma wartość użytkową? Czy otwiera i zapisuje w formatach MałegoMiękkiego? Itp. ...

Miasto
    Scotland

Chodzi ci o iWork. To applowski pakiet biurowy ktory teraz jest dodawany do kazdego nowego maka za darmo i chyba od Mavericksa w ogole jest za darmo. Jakos tak.

Ja uzywam Numbers do robienia faktur np. Nie jest to bardzo zaawansowany spreadsheet editor ale mozna w nim zrobic wiekszosc rzeczy. Otwiera tez excella ale tak jak w Open Office, zawsze sa jakies niezgodnosci odnosnie formatowania itp itd.

Jest tez mobilna wersja pakietu na iphone i ipad wiec mozna swoje pliki modyfikowac doslownie na telefonie. Dziala to dobrze. Synchronizuje dane przez iCloud i mozesz plik modyfikowany na telefonie otworzyc na maku i kontynuowac prace.

Pages ma np. fajne szablony do prostych listow. Jest tez Keynote do prezentacji.

Ten pakiet ma tyle samo przeciwnikow co zwolennikow. WIadomo, Office jest najbardziej zaawansowanym pakietem biurowym ale swoje kosztuje.

iWork jest za darmo i jest to swietny stosunek jakosci do ceny
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec
    Miasto
    usa

W nawiazaniu do tego co napisal Usjwo to rzeczywiscie open office potrafi sie walic nawet na windowsach zwlaszcza przy zapisywaniu plikow tekstowych i arkuszy, ktore pozniej wyczyniaja rozne muki przy otwieraniu w ms office. Co do rozbudowy to odnosnie laptopow nie bede sie wypowiadal ale dyski wymieniali moi znajomi na imac 27 zdejmujac szybe i ukran, i rozlaczajac 4 wiazki kabli i odkrecajac 2 srobki mocowania hdd. Nie wiem jednak jak to jest w przypadku retiny czy ssd. Z ramem to zaden problem bo trzeba tylko wybebeszyc plytke mocowana na zatrzaski z tylu za noga aby dostac sie swobodnie do slotow ram. Do kazdego imac'a jest instrukcja obslugi na ytb. Znalazlem upgrade ram https://www.youtube.com/watch?v=0uYzM9cwNas
    Mam jeszcze pytanie, ktory ms office bedziesz kupowal bo ja tez musze mic takowy

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów