Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 106

Wątek: Użytkownicy mac

Mieszany widok

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie Odp: Użytkownicy mac

Wracajac do ustawiena wyswietlacza pod katem obrobki zdjec jak macie skonfigurowane swoje maki? Czy MBP tez mozna kalibrowac? Czy warto? Jakie najlepiej wybrac ustawiena domyslne dla nie skalibrowanego wyswietlacza?

Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Retiny są ustawione i skalibrowane poprawnie, szczególnie 13-tki. Można je podkalibrować w celu osiągnięcia nieco lepszej liniowości i neutralności, ale (szczególnie w 13-tkach) korekta będzie symboliczna.

Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Retiny są ustawione i skalibrowane poprawnie, szczególnie 13-tki. Można je podkalibrować w celu osiągnięcia nieco lepszej liniowości i neutralności, ale (szczególnie w 13-tkach) korekta będzie symboliczna.
    Dzieki za info. Wiec czy najlepiej zostawic ten profil, ktory jest ustawiony domyslnie Color LCD czy zmienic moze na Adobe RGB (1998) albo Generic RGB Profile?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Bezwzględnie nic nie zmieniać! Gamut rMBP nie ma nic wspólnego z AdobeRGB, ani tym czymś Generic cośtam

Miasto
    UK

Jak na moje nieskalibrowane oko ten generic RGB wyglada bardziej kontrastowo ale skoro ekspert radzi nic nie zmieniac to nic nie zmieniam i zostawiam na color LCD. Dzieki.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Nie potrzebujesz ani Readera ani Flasha. Preview przecież otwiera pdfy. Ja np w ogóle nie mam Readera
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec
    Miasto
    usa

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Nie potrzebujesz ani Readera ani Flasha. Preview przecież otwiera pdfy. Ja np w ogóle nie mam Readera
    W koncu. Nie mam Flasha ani readera. Udalo mi sie takze wyinstalowac ten pieprzony AdobeAAMDetect, od ktorego zaczela sie cala lawina spamu. Wgralem bezplatna aplikacje AppCleaner i po jej uruchomieniu znalazlem pluginy w Others, wykasowalem ten AdobeAAMDetect i po restarcie juz sie nie pojawil

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

I słusznie. Adobę trzeba tępić.
    Dlaczego mój iPad otwiera strony których PC nie może bez adobe flasha?
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Bo wczytuje to w html5 zamiast we flashu, np. playery wideo.

Ja tez tego nie mialem na Macach a uzytkuje komputery z tym systemem od prawie 10 lat.

Nie udalo ci sie opisac problemu i zaczynam zalowac ze napisalem wczesniejszego posta z pomoca. Bo albo ja ciebie nie zrozumialem albo ty mnie.

Jak sie nie podoba to sprzedaj i kup cos innego - moze bedziesz zadowolony wtedy.

Nie musi kazdemu to pasowac.
    Jest inne troche inaczej sie obsluguje ma pewne wady i zalety (mi pasuje).

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów