Sorry za dubel jestem poza edycja ostatniej wiadomosci. Bardzo mnie interesuje jaki profil monitora (kolor) macie ustawiony na swoich makach
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Eizo - jak sie sprawuje w porownaniu do retina? Zmienilem jednak profil na CIE RGB, denerwuje mnie dominowanie czerwieni, mozna to w kazdej chwili przywrocic do fabrycznych ustawien. Mam jeszcze inne pytanie. Ciagle widze, ze mimo wywalania Akamei ustawia mi w cookies swoj plugin, poza tym niektore polskie strony instaluja "niepotrzebki". Grzebiac w moim elementarzu youtube znalazlem tutorial jak blokowac strony, na ktore wprawdzie chodzilem - natomiast nie chce ich wiecej widziec i nie chce aby mi zoastawialy cookies. Po edycji foldera private okazuje sie, ze zmiany sa systemowo zablokowane. jest jednak informacja, ze zmiany mozna dokonac na kopii foldera. Nie jestem komputerowym guru i nie chce sie bawic w rzeczy na ktorych sie nie znam i wydaje mi sie, ze jezeli wpisze w duplikat adres strony, ktora chce blokowac to bedzie dzialalo, ale chyba musze ta strone ustawiona fabrycznie - usunac aby zmiana dzialala. Czy mozna jednakze zapisac zmiane i beda wtedy dwa: folder private i jego kopia ???
Ex Linux User
Raideur - sprobuj rozwinac swoja ocene a (najprawdopodobniej) Ci pokaze ze nie masz racji.
Pewnie sprawdziles i wyszlo ze masz malo wolnej - mam racje?
Hesli tak to za sprawa komponentow czy programow ktore ja uzywaly wczesniej, jesli ponownie je uruchomisz wystartuja szybciej. Jak uruchomisz inne i one beda pamieci potrzebowaly to system zwolni to co bylo nieaktywne a zarezerwowane.
To ze zobaczysz duzo wolnej pamieci to nic to nie zmieni, ale jak chcesz to sa darmowe programiki do zwalniania "nieuzywanej" pamieci (uzywac ich nie ma sensu).
Jeżeli chciałby Pan dalej używać swojej drukarki i monitora po ewentualnej przesiadce pod system operacyjny OS X to niech Pan NAJPIERW zajrzy na strony producenta tych sprzętów, żeby nie obudził się Pan z ręką w nocniku z powodu braku sterowników i działających w pełni dołączonych ewentualnych aplikacji. Są produkty dla których PEŁNE wsparcie zakończyło się na wersji OS X 10.7 a najnowsza to 10.10.
Wpływ Bluetooth'a na połączenie WiFi. - Forum CDRinfo.pl
Ja do kompa (Mac mini) net zapodaję z modemo-rutera po kablu, bezprzewodowa klawiatura od Apple łączy się z mini po Bluetooth a trackball od Logitecha po tzw. Co to jest technologia Unifying? (taki wykastrowany dongle Bluetooth) i nie mam żadnych problemów.
I pewno jej długo nikt nie zobaczy (tej aplikacji). Canon leje ciepłym moczem na coraz to nowsze wersje OS X.
Co do Yosemite to miałem go zainstalowanego przez chwilę - zamulający interfejs w stosunku do Mountain Lion i Mavericks oraz zmiana domyślnej czcionki systemowej i kolorystyki systemu (prawdopodobnie pod kątem użytkowników ekranów z Retiną a na pewno pod kątem integracji z iOS) nie są fajną opcją. Wróciłem do Mountain Lion a teraz zdecydowałem się na Mavericks bo teraz to jest on już w końcu używalny (a nie jak jesienią 2013) i wszystko śmiga jak należy. W benchmarku Geekbench 3 minimalnie wolniejszy od Yosemite mkamelg's Profile - Geekbench Browser ale w rzeczywistości znacznie szybszy, przynajmniej jeżeli chodzi o pracę interfejsu.
Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B
Retiny są ustawione i skalibrowane poprawnie, szczególnie 13-tki. Można je podkalibrować w celu osiągnięcia nieco lepszej liniowości i neutralności, ale (szczególnie w 13-tkach) korekta będzie symboliczna.